Haberler
BBC

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Göreve Başladı

Fransa'da Emmanuel Macron, cumhurbaşkanlığı görevini bugün François Hollande'dan resmen devraldı.

Fransa'da Emmanuel Macron, cumhurbaşkanlığı görevini bugün François Hollande'dan resmen devraldı.

Macron Elysee sarayında gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen törenle göreve başladı. Macron, törende " Fransa'nın tekrardan kendine güvenmesini sağlayacağım. Fransa'nın gücü azalmıyor, aksine büyük bir yeniden doğuşun (rönesansın) eşiğindeyiz. Bütün dünya Fransa'nın söyleyeceklerini önemseyecek" dedi.

Reuters, Hollande ile Macron arasında gerçekleşen görüşmede nükleer savaş başlıklarının şifrelerinin de devrinin gerçekleştiğini bildirdi.

Macron'un göreve başlamasının ardından Hollande da Twitter hesabından bir açıklama paylaştı. Fransa'yı yönetmenin büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Hollande, "Göreve başladığım dönemden daha iyi durumda olan bir ülke bırakıyorum" ifadelerini kullandı. Eski cumhurbaşkanı, Yunanistan'ı AB'de tutmanın ve iklim anlaşması imzalamanın başarıları arasında olduğunu belirtti.

Macron ise törenin ardından Meçhul Asker anıtını ziyaret etti. 39 yaşında Napolyon'dan bu yana ülkenin genç lideri olan Macron, burada savaş gazilerini selamladı.

Macron'un göreve başlamasının ardından Fransa'da gözler yeni başbakanın kim olacağına çevrildi. Anketlere göre adaylar arasında IMF Başkanı ve eski ekonomi bakanı Christine Lagarde öne çıkıyor. Lagarde'ın Macron ile iki ortak noktası bulunuyor: Ekonomi bakanlığı yapmış olması ve daha önce ülke yönetimine dair hiçbir seçime katılmamış olması.

Diğer adaylar arasında ise Savunma Bakanı Yves Le Drian, Avrupa Parlamentosu vekili Sylvie Goulard ve merkezci politikacı François Bayrou bulunuyor.

BBC

François Hollande Emmanuel Macron Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title