Haberler

Kaşmir'deki İsrail karşıtı gösterilerde, Filistin için dua eden din adamı tutuklandı

Güncelleme:

Hindistan sınırındaki tartışmalı bölge Kaşmir'in Hindistan yönetimi altındaki Srinagar şehrinde Filistin'e destek vermek için gösteriler düzenlendi. Hindistan polisi Filistin'e destek oldukları gerekçesiyle 20 kişiyi tutukladı. Tutuklananların içinde Filistin için dua etmekle suçlanan Müslüman bir din adamı ve duvara resim çizen bir sanatçı da var.

Kaşmirliler geçtiğimiz Cuma namazının ardından sokaklara çıkıp İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Burada bölge halkı Filistin halkına olan desteklerini göstermek için Filistin bayrakları salladı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Hindistan karşıtı görüşlerin yoğunlukta olduğu bölgede İsrail karşıtı protestolar başlayınca, dünyanın en militarize olmuş bölgelerinden biri olan Kaşmir'deki Hindistan'a bağlı polis güçleri anında tepki vererek Filistin'e destek yürüyüşüne müdahale ettiler.

"ÜZÜNTÜMÜZÜ BİLE İFADE EDEMİYORUZ"

Srinagar'da yaşayan ve olayın akabinde tutuklanan 32 yaşındaki grafiti sanatçısının ailesi ise ifade özgürlüklerinin sansürlemesi yüzünden Hindistan'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Kız kardeşi Muzamil Firdeous ise "Kardeşim neden gözaltında tutuluyor? Ne yaptı? Devlet burada sanatı mı yasakladı?" diye sorup ekledi: "Tüm dünya İsrail vahşetine karşı sesini çıkartabiliyorken biz bu konuda sanat bile yapamıyoruz. Eğer Filistin için hüznümüzü ifade edemeyeceksek biz nasıl bir demokraside yaşıyoruz?"

FİLİSTİN İÇİN DUA ETMESİ TUTUKLANMASINA YETTİ

Hindistan'da polis şiddetine maruz kalan ve tutuklanan 20 kişinin içinde olan Müslüman din adamı Sarjan Barkati'nin tutuklanma sebebi ise "Filistin için dua etmesi." olarak açıklandı.

Barkati'nin eşi "O yanlış hiçbir şey yapmadı. Bir din adamı olarak sadece dua etti ve bu sabah polis tarafından evimize yapılan baskınla tutuklandı. Ailesi olarak onu görmek istedik ama buna bile izin vermediler." dedi. Tutuklananların akıbetinden endişeleniliyor.

HİNDİSTAN POLİSİ İSE AYIBINI ÖRTMEYE UĞRAŞIYOR

Hindistan polisi ise kendini savunmak için "2019'da Hindistan'ın Kaşmir'in otonomluk statüsünü kaldırmasından sonra insanlarda büyük bir öfke geliştiğinin farkındayız ve sokaklara çıkmak için herhangi bir tetikleme yeterli oluyor." ifadelerinde bulundu.

BÖLGEDE GERİLİM HAKİM

Aşırı sağcı Hindu bir partinin yönettiği Hindistan, 2019'da Kaşmir Bölgesi'nin hukuki olarak kazandığı otonom statüsünü kendi kararıyla kaldırmıştı. Bu olayın sonucunda ise iyice gerilen bölgede protesto ve toplanma hakları ise askıya alınmıştı. Bölgede iki nükleer güç olan Pakistan ve Hindistan ise geçtiğimiz aylarda uçaklarla yapılan hava saldırılarına varan bir gerilim sarmalının içine girmişti.

Aşırı sağcı Hindu Neandra Modi tarafından yönetilen Hindistan'ın bölgedeki tutumunda İslam karşıtlığı çok önemli bir yer tutuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Filistin Pakistan İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title