Haberler

Eski CIA Başkanı: Kürtlerin Dağlar Dışında da Dostları Vardır

Güncelleme:

Bir dönem Irak'taki ABD Ordusu'nu komuta eden ABD eski CIA Başkanı General David Petraeus, "Şüphesiz Kürtler'in dağlar dışında da dostları vardır" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti Washington Temsilciliği, Irak Kürt bölgesinde hizmet veren Amerikalılar için bir onur etkinliği düzenledi. Barzani yönetimine yakın Rudaw'ın haberine göre törene katılan ve bir dönem Irak'taki ABD Ordusu'nu komuta eden ABD eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı General David Petraeus, "Şüphesiz Kürtler'in dağlar dışında da dostları vardır" dedi.

"KÜRTLER EN İYİ DOSTLARIMIZ"

Rûdaw'a onur etkinliği sırasında konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi üyesi Robn Chalingo da, Peşmerge Güçleri'nin Ortadoğu'daki en etkin güçlerden biri olduğunu düşündüklerini ifade etti. Irak Kürdistan Bölgesi'nde uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasına katkısı olan General Jim Jones ise, ABD hava ve deniz kuvvetleri askerlerinin Kürtler'i hiç unutmadığını söyledi. General Jones, "Kürtler'in en iyi dostları olduğunu bildiklerini ifade ederek, 'İlk gün hissettiğimiz gibi şimdi de o dostluğu hissediyoruz' dedi.

TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMİŞTİ

Irak harekatında 101. Hava İndirme Tümen Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Petraeus, Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin bölge komutanıydı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri David Petraeus Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (131)

AZAD ÖZGÜR:

Türkte, Kürte biziz, ya kardesce yasamayi ögrenecegiz, Yada birlikte aptalca yok olup gidecegiz.

40
7
yanıtYanıtla
Yorgo:

Kürtler alınmasınlarda , gelen çakıyor giden çakıyor......gelenler sanki heeeep kara kaşlarınıza vurulmuştular. Amaçlarına ulaştıktan sonra bi yalla çekerler size, ve hadi baştan başla bakalım.

38
9
yanıtYanıtla
.....:

Ayidan post kürtden dost olmaz

21
21
yanıtYanıtla
fırat:

sizin dostunuz kürt ler değil sizin dostunuz PKK Kürtlerin en büyük dostu ve kardeşi Türklerdir siz kim oluyorsunuz da kürtlere dost oluyorsunuz siz ancak münafıklık yapar dostların arasını bozanlarsınız.

31
9
yanıtYanıtla
gerçekmi:

Bir köpeğin dostluğu bile amerikanın dostluğudan bin kat iyidir

34
6
yanıtYanıtla
remat:

kütlerin dostu yok, türkiyenin düşmanları var. . . kürtleri maşa olarak kullanıyorlar

24
15
yanıtYanıtla
mardinli:

ben kürdüm türk ve kürtten başka dost yok bunu anlayalım artık bu savaş ve operasyonlar bitsın vampir avrupanın ekmeğıne yağ sürmeyelım

25
13
yanıtYanıtla
KÜRTLERİN DOSTUYMUŞ....VAY BE..NERDEN..:

KÜRTLERİN OUÇOPİCU ÇOCUĞU DOSTU YOKTUR. . . . . . . . . . . SİZ , SÖZDE PKK NIN DOSTUSUNUZ. . . . . . . . . . o da türkiye düşmanlığından dolayı. . . . . . . sadece dost görünümlü gizli düşmanı. . . . . YANİ , KISACA. . . . PKK NIN , ŞEYTANISINIZ. . . . .

26
9
yanıtYanıtla
Serkan:

Bu it israil adina calisiyordu yillarca. . aciklama yapiyorsa yine bisey vardir. . takip etmek lazim kimlerle gorusuyor ediyor bizim ajanlar ne halt ediyor cidden merak ediyorum

30
1
yanıtYanıtla
mardinli:

abd olmazsa siz ancak zehir uçağı yaparsınız. kendini beğenmiş barbarlar. amerika size uçak vermesinde gidin pkk yi yenin. gece gündüz vursanızda boş o topraklar kürtlerin defolup gideceksiniz ordan. .

12
19
yanıtYanıtla
Tüm 131 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title