Haberler

Esad rejimi, Türkiye'nin Suriyelileri geri göndermesine karşı çıktı

Güncelleme:

Milyonlarca Suriyelinin ülkesini terk etmesine neden olan iç savaş, bölgede halen sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde Suriye'deki güvenli bölgeye yapılacak olan evlerle birlikte 1 milyon kişinin ülkesine dönebileceğini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Suriye'ye dönmek isteyen 1 milyon vatandaşını kabul etmeyeceğini duyurup "Bu tür oyunları kesinlikle reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

Suriye'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Suriyelilerin büyük bir kısmı da başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

1 MİLYON SURİYELİ, BRİKET EVLERE YERLEŞTİRİLECEK

Son dönemde ülkemizde de gündem konusu haline gelen sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü için yeni bir proje açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 1 milyon Suriyelinin ülkelerindeki güvenli bölgelere geri gönderileceklerini belirtti.

Esad rejimi, Türkiye'nin Suriyelileri geri göndermesine karşı çıktı

SURİYE, GERİ DÖNÜŞLERİ KABUL ETMEYECEK

Konuya ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan olumsuz cevap geldi. Bakanlık, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki "güvenli bölgelere" geri gönderme projesini kabul etmeyeceklerini bildirdi.

"BU TÜR OYUNLARI REDDEDİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı, Suriye devlet haber ajansı SANA'ya cuma günü yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor." ifadelerini kullanarak diğer ülkelere Türkiye'yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (64)

Abdullah Atik:

Akp unutulmaz tarih yazdı gerçekten ülkede biz Türkler yabancı kaldık sınıfta kaldık sayelerinde . yabancılar Türk oğlu Türk oldu ..

1029
174
yanıtYanıtla
Apex LegendsTR:

Şuraya bak Adam kendi ülkesinin Vatandaşının kabul etmiyor biz sahip çıkıyoruz Bizim ülkemizde kendi vatandaşının huzurunu değil Suriyelilerin huzurunu düşünmeye devam etsin 2023 biz herkes oy ile huzur vereceğiz Sayın Akp

931
165
yanıtYanıtla
Akın Civelek:

Suriye'lilerde oy kullanacak

yanıt3
yanıt9
cemal şahin:

Kan bağını merak ediyorsan Çanakkale,ye gideceksin Suriyeli şehitleri göreceksin Çanakkale’den banane demeden şam’halep ve diyer şehirlerden gelip savaştılar ümmeti Muhammet’in ordusu için bu anlamak için önce ümmet olacaksın

116
527
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

o Dönemde Türk topraklarıydı o yüzden şam halep'ten Türkleri göreceksin suriyeli değil Atalarımızı karıştırma suriyelilerle

yanıt382
yanıt25
Mehmet Alper Hakan:

sen ne içiyorsun ya. senin gibi zihniyetler yüzünden başımız pislikten kurtulmuyor.

yanıt215
yanıt18
Muhittin Cem:

Neyin ümmeti bir tutturmuşsunuz ümmet.

yanıt270
yanıt36
Alaaddin Coşkun:

Adam kendi vatandaşını kabul etmiyor biz neden hala bunlara bakıyoruz.kendi ülkesine hayrı olmayan faydasızların bizim ülkemize ne faydası olacak.

476
26
yanıtYanıtla
Kuman:

Yarısından çoğu Türkmen Türkü Onlar gideceğine sen sektör

yanıt1
yanıt22
kagan soylu:

İyi rant var Suriyeliler de günde her biri 10 lira harcasa 50 milyon lira

354
100
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title