Haberler

Eroğlu'nun Barroso ve Füle ile Görüşmesi Kıbrıs Rum Basınında

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer aldı.

Fileleftheros gazetesi, "Barroso ve Füle'den Eroğlu'na Nasihat-Onu Dinlediler, O da Onları Dinledi ve Gitti" başlıkları altında verdiği haberinde, Eroğlu'nun Barroso ve Füle'yle gerçekleştirdiği ortak görüşmenin AB'nin Kıbrıslı Türklere yönelik mali yardımı, Kıbrıs sorunu, ekonomi ve doğalgaz konularını içerdiğini yazdı. Gazete, Barroso ve Füle'nin Eroğlu'na "doğalgazın daha fazla bölünmüşlük değil ulusal birleşme için bir fırsat teşkil etmesi gerektiği" mesajını verdiklerini ve Kıbrıs sorunu konusunda Eroğlu'nun görüşlerini dinlediklerini öne sürdü. Gazete ayrıca, Eroğlu'nun Rus "Kommersant" gazetesine yaptığı açıklamaları da yansıttı.

Politis gazetesi ise haberi "Maraş Gündemin Üst Sırasında-Derviş Eroğlu Barroso ve Füle'yle Görüştü" başlıkları altında verirken, görüşmede kapalı bölge Maraş konusunun da ele alındığını yazdı. Gazete, Brüksel'deki kaynaklara dayandırarak ayrıca Maraş'ın açılması konusunun AB Komisyonu'nun gündeminin üst sıralarında yer aldığını iddia etti. Özellikle AB Genişleme Müdürlüğü'nün Türkiye'nin Güney Kıbrıs tarafından bloke edilmiş olan 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılabilmesi için ortak yolların bulunması amacıyla yoğun çaba sarf etmekte olduğunu savunan gazete, Brüksel'deki kaynakların Komisyon ile Güney Kıbrıs arasında bu konuda çok iyi bir karşılıklı güven ortamının olduğunu ve Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in de Barroso ve Füle'yle mükemmel ilişkileri bulunduğunu öne sürdü.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Haravgi: "Barroso-Füle-Eroğlu Görüşmesi"

Alithia: "Barroso ve Füle Dün Brüksel'de Eroğlu'yla Görüştü" - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Jose Manuel Barroso Derviş Eroğlu Güney Kıbrıs Brüksel Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title