Haberler

Endonezya'da korona aşısı yaptıran gönüllü virüse yakalandı

Güncelleme:

Çin'in geliştirdiği aşı için gönüllü olan Endonezyalı bir kişi koronavirüse yakalandı. Deneğin virüs kapmasının aşıdan değil seyahat etmesinden kaynaklandığı tespit edildi.

Kovid-19 Aşısı 3. Aşama Klinik Deneme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kusnandi Rusmil, Endonezya'nın Bandung kentindeki gönüllü insan denemeleri çalışmasında Kovid-19 aşısı olan bir kişinin PCR testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Endonezya'nın Bandung kentinde, Çin merkezli Sinovac Biotech tarafından geliştirilen ve Endonezya merkezli Bio Farma şirketi tarafından ülkeye getirilen aşı için gönüllü olan bir kişi koronavirüse yakalandı. Kişinin cinsiyeti açıklanmazken, ilk aşı denemesinin ardından protokollere uymayarak şehir dışına çıktığı ve döndüğünde ikinci deneme aşını olduğu ifade edildi. Hastanın karantinaya alındığı ifade edildi.

"VİRÜS AŞI KAYNAKLI DEĞİL"

Kovid-19 Aşısı 3. Aşama Klinik Deneme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kusnandi Rusmil, bahsi geçen kişinin PCR testinin pozitif çıktığını, ancak virüsün kaynağının aşı değil, seyahat etmesi olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Endonezya Bandung Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (6)

Cemil Kaya:

Bilinmeyen hastaliga don biciyorlar Ben asla asi olmayacagim 120 gundur bunu yaziyorum...Aşiya hayir... Hangi asi bize fayda etti hic biri Saygilar iyi yayinlar ist cemil

0
2
yanıtYanıtla
deniz:

aşı virüsten korumadı demek oluyor ne de olsa çin malı

0
1
yanıtYanıtla
BUNAK:

HABER Mİ LOO ŞİMCİK BUUU

0
1
yanıtYanıtla
Korona:

Yahu daha virüsün ne gibi etkileri oldugu bile belirsiz. Her gün başka bir semptom cıkıyor. Daha virüsü tanımıyorsunuz. Korunamıyoruz. Maske eldiven dezenfektan kolonya hangisi koruyor hangisi koruyamıyor onu bile teşhis edemedik herkes başka konusuyor. Ne aşısı şimdiden

0
1
yanıtYanıtla
yusufcuk:

Aşı çözüm olmayabilir. En iyi çözüm tüm dünyada kesintisiz karantina. Bir ay kimse kimseyle görüşmesin korona falan kalmaz. Tüm dünya koordineli olarak bu işi çözer. Ya da biz kendi ülkemizde çözüp sınırları sıkı denetleme yoluna gidebiliriz. Aşı işe yaramazsa herkes bu çözüme gelecek, Çin bu çözümü en başta uyguladılar sonra aşı araştırmasına başladılar. Ama bizde ve tüm dünya ülkelerinde rehavet var. Aşı bulunacak da iyileşeceğiz diye bekliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
aga:

iyi de sonuc ne ise ne mazaret mi baska yerden bulasmis demek o zaman ilac neye yariyor korumiyor ise

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title