Haberler

Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! İlk 500'de Türkiye'den 3 okul var

Güncelleme:

Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education, "Dünya Üniversite Sıralaması 2023" sonuçlarını açıkladı. Oxford, bu yıl da geleneği bozmayarak zirvede yer alırken, ilk 500'ün içerisinde Türkiye'den sadece 3 üniversite var.

Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), 'Dünya Üniversite Sıralaması 2023' sonuçlarını paylaştı. 7 yıldır Avrupa'nın ve dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford, bu yıl da geleneği bozmadı. Oxford'u Harvard, Cambridge, Stanford ve Massachusetts takip etti.

Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Listede Türkiye'den 3 okul var

TÜRKİYE'DEN 3 ÜNİVERSİTE VAR

1799 kurumun sıralandığı listede 61 üniversite ile temsil edilen Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri 401-500 bandındaki Çankaya, Koç ve Sabancı Üniversiteleri oldu. Böylece Türkiye ilk 500'de 3 üniversite ile temsil edildi. Listeye Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 501-600 arasından girdi. 601-800 arasında ise Türkiye'den Bahçeşehir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi yer aldı.

801-1000 arasında ise Türkiye'den şu altı üniversite bulunuyor: Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi.

Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Listede Türkiye'den 3 okul var

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Haberler

500

Yorumlar (13)

rap düelloları:

Üniversiteler siyasetle uğraşmayı bırakıp sadece bilim ve teknoloji ile ilgilense ve önemli alanlarda devletle işbirliği yapsa ancak o zaman ilk 100 e giren olur... Tabii siyasiler de üni lerden el çekmeli...

271
29
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

ODTÜ, İTÜ Boğaziçi Üniversitesinin yanında, özel üniversiteler öne geçerse bende parmak oynatılmış diye düşünürüm ..

170
29
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

Türkiye'de özel üniversite yok, vakıf onlar. Ayrıca bazı ünilerin artık siyaseti onu bunu bırakıp eğitim ve bilime önem vermesi gerekiyor. Parmak falan yok bağımsız bir liste bu.Herkes özeleştrisini yapmalı.

yanıt36
yanıt21
Doğrucu Mahmut:

Azıcık saksı çalıştıralım...ODTÜ ,Boğaziçi ün.deki hocalar özele geçip kaliteyi artırmışlar.Eskiden ilk 500de Ödtü,İTÜ,Boğaziçi olurdu.Lise gibi ünv.(işsiz oyalama merkezi)açarsan kalite yerlere düşer...

yanıt105
yanıt29
UğuR DURAN:

Bırakın bu işleri yaa!!! 5 Sene Önce Boğaziçi Üniversitesi bile ilk 500 e girememişti. ne değişti de 3 tane girdi ilk 500 e... Ülkemizdeki üniversiteler ilk 1000 e girecek kalitede değil hiç kusura bakmayın.

67
51
yanıtYanıtla
taner ipek:

İlk500 de bir gurur kaynağı yersen

97
10
yanıtYanıtla
Erkan :

Bilkent yok Boğaziçi yok Fırat var ne ye göre sıralamışlar her halde ilk ondan sonrasını sallamışlar.

72
32
yanıtYanıtla
Fatih Demirkaya:

ODTÜ’nün yaptığı sıralamada Hacettepe 1. sırada. Kaldı ki odtü, boğaziçi, hacettepe gibi okullar dururken çankaya en üstte. kriterleri ne acaba

69
11
yanıtYanıtla
mahir çelebi:

ama bu arada ayasofya ibadete açıldı...bu daha önemli bizim halkımızın gözünde :(

8
11
yanıtYanıtla
YUSUF YILDIRIM:

Bence kesinlikle daha önemli..üniversite bitirmekle bir yere varilmiyor dünyanin neresinde olursan ol istersen oxfordu bitir..

yanıt3
yanıt3
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title