Haberler

İlk oral antiviral koronavirüs ilacı Molnupiravir için acil kullanım izni başvurusu yapıldı

Güncelleme:

Dünya pandemiyle mücadelesine koronavirüs aşıları sayesinde emin adımlarla devam ederken, ABD'li ilaç şirketi Merck'in geliştirdiği Molnupiravir isimli korona hapıyla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Koronavirüse yakalanma riski en yüksek olanlar için ölüm veya hastaneye kaldırılma riskini yarıya indirecek olan ilk oral antiviral ilaç için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne acil kullanım izni başvurusu yapıldı.

Merck & Co yaptığı açıklamada, hafif ve orta şiddetli koronavirüs hastalarını tedavi etmek için kullanılacak oral ilaç için Amerika Birleşik Devletleri'nde acil kullanım izni başvurusunda bulunduğunu söyledi. FDA'nın onaylaması halinde Molnupiravir, koronavirüs için kullanılan ilk oral antiviral tedavi yöntemi olacak.

ÖLÜM VE HASTANEYE KALDIRILMA RİSKİNİ YARIYA İNDİRİYOR

Geçtiğimiz hafta yayınlanan veriler, koronavirüse yakalanma riski en yüksek olanlar için ölüm veya hastaneye kaldırılma riskini yarıya indirebileceğini gösterdi.

YIL SONUNA KADAR 10 MİLYON ADET ÜRETİLECEK

Merck'ten yapılan açıklamada, "2021'in sonuna kadar 10 milyon adet üretmeyi planlıyoruz" denildi. Diğer ilaç üreticileri de antiviral haplar üzerinde çalışıyor. Pfizer CEO'su Albert Bourla, Nisan ayında CNBC'ye verdiği demeçte, koronavirüs ilacının bu yılın sonuna kadar piyasada olabileceğini söylemişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs FDA Haberler

500

Yorumlar (1)

tövbekar 34:

bu virüsü üretip insanliga bela eden lerin ALLAH belasini versin insan sagligini tehlikeye atip para kazanan seytanlasmis yaratiklar iyi niyet ile care bulanlar ilac asi vs bulanlar haric

10
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title