Haberler

    Ditib Camisinde Çocuk Eğitim Merkezi

    AÇILIŞTA konuşan Hilden DİTİB Emir Sultan Camisi Din Görevlisi Osman Birtek ve Cami Derneği Başkanı Erhan Akyol, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

    AÇILIŞTA konuşan Hilden DİTİB Emir Sultan Camisi Din Görevlisi Osman Birtek ve Cami Derneği Başkanı Erhan Akyol, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Eğitim merkezi hakkında bilgi veren Akyol, "Gençlerimizi, çocuklarımızı camiye çekmek için eğitim merkezi yapmaya karar verdik. 500 metrekare salonu ve 250 metrekare ders odaları ile Kuran, temel bilgiler, musiki, ev ödevlerine yardım kurslarının verileceği eğitim merkezinden her haftasonu 100'ün üzerinde öğrenci faydalanacak" dedi. Açılışa katılan diğer konuşmacılar ise şunları söyledi:

    KOMŞULARINIZI DAVET EDİN

    Hilden Belediye Başkanı Birgit Alkenings: "Bu güzel eserin dernek bünyesine kazandırılması, eğitime hizmet etmesi beni mutlu etmiştir. Alman komşularınızı etkinliklere davet ederek faaliyetler gösterilmesini arzu ediyorum."

    Düsseldorf Konsolosu Ahmet Ergen: "Çocuklarımızın eğitimine azami gayret göstermek zorundayız. Meslek ve kariyer sahibi olmaları için elimizden geleni yapmalıyız. Günümüz dünyasında eğitimli insanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuklarımızı yaşadığımız topluma uyum içinde, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmeliyiz."

    İBADETHANE VE EĞİTİM MERKEZİ

    DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu: "Camilerimiz bir ibadethane olmanın yanında aynı zamanda bir eğitim merkezidir. Her camimizde din eğitimi için sınıflarımız mevcuttur. Bu mabette sınıf yetersizliğinden dolayı mabedin yanında bir eğitim merkezi oluşturulmuş."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title