Haberler

Danimarka'da Öztürk Ailesinin Bebeğine Doğar Doğmaz El Konuldu

Güncelleme:

Danimarka'nın Ishøj şehrinde yasayan İbrahim ve Gülsüm Öztürk çiftinin bebeklerine belediye tarafından "sizin kapasiteniz yok" denilerek el konuldu.

Danimarka'nın Ishøj şehrinde meydana gelen olayda, 4 yıl önce evlenen Gülsüm Öztürk (29) ile İbrahim Öztürk'ün (31) Mikail isminde bir erkek çocukları oldu. Ishøj belediyesi bünyesinde çalışan Sosyal Danışmanlar tarafından yakından takip edilen doğumda, baba İbrahim Öztürk'ün sol gözünden dolayı okuma zorluğu çektiği gerekçe görülerek yetersiz kapasiteli olarak rapor hazırlandı.

Babanın okuma sorununu fırsat bilen belediyenin sosyal danışmanları, e-books adı verilen elektronik bir posta ile acılı aileye çocuklarının doğar doğmaz ellerinden alınarak başka bir aileye evlatlık verileceği bildirildi.

BEBEĞİ DOĞAR DOĞMAZ YENİ AİLEYE TESLİM ETTİLER

Bu haberi doğuma iki gün kala alan anne Gülsüm Öztürk'ün sıkıntıdan sancıları başladı ve doğum yaptı. Bu durumu fırsat bilen belediye ekipleri, polislerle birlikte Mikail bebeği doğar doğmaz alarak yeni ailesine teslim etti.


ÇOCUKLARINI SADECE 5 DAKİKA GÖREBİLDİLER

Çocuğunu sadece 5 dakika görebildiğini söyleyen İbrahim Öztürk, "Evladımı koklayamadan benden alıp başka bir aileye verdiler. Bizi salak yerine koydular. İnsan evladından nasıl vazgeçer. Ben elimden geleni yaparak çocuğunu geri almak için savaşımı sürdüreceğim" dedi.

ACILI BABA, YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR

İbrahim Öztürk, yetkililere seslenerek, "Bize yardım edin. Evladımı geri almak için bize bir yardım eli uzatın" diye çağrıda bulundu.


"DAHA SANCILARIM GEÇMEDEN KAPASİTEMİZİ ÖLÇMÜŞLER"

9 ay boyunca çocuğunu karnında taşıyan ve doğum yapar yapmaz elinden alınan anne Gülsüm Öztürk, "Doğum yapalı dakikalar olmuştu, daha sancılarım geçmeden bizim kapasitemizi ölçmüşler. Biz salak değiliz. Bakın elimizde yüzümüzde herhangi bir şey var mı? Ben çocuğumu, evladımı istiyorum. Onu bana geri verin" diye gözyaşlarına boğuldu.

AİLENİN UMUTLARI BİR KEZ DAHA YIKILDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından belediye binası önünde yaklaşık 3 bin kişi belediyeyi protesto etti. Protesto sonrasında belediye yetkilileri ile aile arasında bir toplantı gerçekleşti ancak toplantı sonunda ailenin umutları bir kez daha yıkıldı.

Öztürk ailesi belediye yetkililerinin kendilerine, "Siz çocuğu namus için istiyorsunuz. Siz bu çocuğa bakacak kapasiteye sahip değilsiniz" diyerek toplantıyı bitirdiklerini söyledi. Danimarka'da yaşayan Türkler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek yeni bir protesto yürüyüşü için hazırlık yaparken, bu ırkçı alıkoyma işleminin son bulmasını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İbrahim Öztürk Gülsüm Öztürk Danimarka Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (30)

ElazığlıMobil-ANDROID:

gavurlarin çocuğu olmayınca bir bahane üretir alırlar ellerinden kısır millet bunlar hükümet devreye girmeli

33
9
yanıtYanıtla
Muhtar:

Dünya liderimiz(!) el atar hemen olaya, ''Alo Danimarka'' der demez çözülür olaylar. O da olmazsa ''Eyyyyy Danimarkaaa'' dedi miydi yer yerinden oynar. Ve en tesirlisi de ''bizim sabrımızı test etmeyin'' lafı olur. İçişleri bakanı da ''kınama tweeti'' atar ve bebeği aileye bir daha zinhar vermezler. . .

11
18
yanıtYanıtla
Muhtar:

Lazkopat ben ezik değilim. Ama inşaallah çocuğu ailesine teslim ederler. Ve inan ki çok sevinirim, inanamazsın.

yanıt4
yanıt0
Mazarlık Geliyonmu Danimarka:

Bizde türkiyede bir danimarkalınn bebeğini esir alalım. o kadar olsun bitsin bu iş

12
11
yanıtYanıtla
fer:

bizde böyle kanun olsa yüzde 49. 5 cocukdogurmamasi lazim

19
3
yanıtYanıtla
mutas:

Vay sen nerenin demokrat i sin demeki ..... neyse sana bir sey demim yoksa düsünce özgürlüm engenleniyor diye gezideki gibi protesto (vandalik) yaparsin ötopüslere yasik etmiyelim nede olsa senin gibi demokrat layik ileri görüslü insana ihtiyac var bu ülkede sevgi ve saygiyla

yanıt1
yanıt0
Kartal yanlız uçarMobil-IOS:

Türkiye nin bu duruma el atacağına hiç şüphem yok. Gürbetçileri yem etmeyin bu canilere

20
1
yanıtYanıtla
.erni Mobil-ANDROID:

Allah yardimcilari olsun yuce rabbim en kisa zamanda kavusurlar insallah

19
0
yanıtYanıtla
antipkk:

Böyle birsey ilk defa duyuyorum tabiki Nedenleri tam olarak neymis onada bakmak lazim. . .

14
4
yanıtYanıtla
T.C.:

Saray Saray SARAY KADAR BAŞINIZA TAŞ Düşsün BU MİLLET SİZİN GİBİ GERİ KAFALILARDAN KURTULMALI

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title