Haberler

Dalay Lama'dan Müslüman Katliamına Kınama

Güncelleme:

Tibet'in sürgündeki ruhani lider Dalay Lama, Myanmar'da Budist rahiplerin yaptığı Müslüman katliamını kınadı.

Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama, eski adıyla Burma olarak bilinen Myanmar'da Budist rakipler tarafından yapılan Müslüman katliamını kınadı.

ABD'nin Maryland Üniversitesi'nde 15 bin kişiye hitap eden Dalay Lama, din adına insan öldürülmesinin gerçekten çok üzücü olduğunu söyledi. Lama, "Budist rahipler de Burma ve Sri Lanka'da buna karıştı. Cami ve Müslüman aileleri yok etti. Bu gerçekten çok üzücü" diye konuştu. Budistlere çağrıda bulunan Nobel Barış Ödülü sahibi Dalay Lama, "Müslüman cemaate karşı menfi duygular geliştirdiğiniz takdirde, Buda'yı hatırlayın" dedi.

Tibet Budizmi'nin ruhani lideri olan Dalay Lama'nın otoritesi, Sri Lanka ve Myanmar'da kabul gören Theravade adlı Budizm kolu tarafından kabul görmüyor. Son 2 yılda Budist rahipler önderliğinde Myanmar'daki Müslümanlara karşı saldırılar düzenleniyor. Özellikle son aylarda sıklaşan saldırılar, Mart ayında Mektila kasabasında kimi kaynaklara göre yüzlerce Müslüman'ın Budistler tarafından katledilmesine yol açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dalay Lama Sri Lanka Myanmar Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title