Haberler

Erdoğan'ın gazeteciye verdiği yanıt Miçotakis'in uykularını kaçırdı! Bu kez ABD'ye değil Belçika'ya sığındılar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'daki zirvede bir gazetecinin sorusuna karşılık, "Kuzey Kıbrıs'ı bir devlet olarak tanıtma konusunda bir sarmal oluşturmamız ve bu sarmalla dünyayı kuşatmamız lazım" ifadelerini kullanması nedeniyle panikleyen Yunanistan, şikayet için yeni bir ülkenin yolunu tuttu. Türkiye'yi sürekli ABD'ye şikayet eden Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu sefer de Belçika'ya dert yandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi'ne katıldığı Özbekistan ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen sorulardan biri de Kıbrıs sorunuyla ilgili oldu. Gazetecinin sorusu üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'ı bir devlet olarak tanıtma konusunda bir sarmal oluşturmamız ve bu sarmalla dünyayı kuşatmamız lazım" dedi.

"KOSOVA KADAR KOLAY DEĞİL"

Konuşmasında Kosova'dan da örnek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs olayı Kosova kadar kolay değil, daha zor ama elimizden geleni yapacağız. İşin üzerine üzerine gideceğiz. İnanıyorum ki Kuzey Kıbrıs'ı dünyaya tanıtma imkanı bulacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs sözleriyle panikleyen Yunanistan, şikayet için yeni bir ülkeye koştu

BELÇİKA'YA ŞİKAYETE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'la ilgili sözleri Yunan cephesinde de panik yarattı. Şikayet için sürekli ABD'ye giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bu sefer Belçika'ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki tavrından şikayet etti. Dendias görüşme sonrası yaptığı açıklamada Belçikalı mevkidaşlarına Türkiye'nin kışkırtıcı tavırları hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yunanistan Belçika Türkiye Kıbrıs Haberler

500

Yorumlar (9)

Demir Acer :

alinanin alindigi kalir keske 74 de tamami alinsaydi

200
6
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Ecevit eengel oıldu

yanıt25
yanıt12
erkan tortumcu:

türk milleti dünya da millet olmuş ilk insan topluluğudur

184
18
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Bir gece ansızın geliriz

165
15
yanıtYanıtla
Barış Yeşildağ:

Yunanistan'ın kokenide türk kokeni kadar eskidir ama atalarının genlerini gününüze tasiyamadilar yalaka aciz ve surekli abilerinden medet uman. Bir toplum oldular. Ama TÜRKLER sırtını sadece turke kiblesini Allah telaya verip ikibin yıldır başını dik tutmasini bildi

117
15
yanıtYanıtla
Sadık:

Amerika Ambargo uyguladı ozamanlar uçak benzini bile yoktu herşeyi ithal ediyorduk

109
14
yanıtYanıtla
KARAYEL:

simdi ithal etmiyoruz dimi?

yanıt42
yanıt97
vatandaş rıza:

Adaları aldılar ne korkacak korksa alırmı

32
78
yanıtYanıtla
Osmanlı torunu osmanlıtorunu:

Recep tayyip erdoğan ile yola devam edeceğiz Recep tayyip erdoğan ile yola devam edeceğiz Recep tayyip erdoğan ile yola devam edeceğiz Recep tayyip erdoğan ile

28
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title