Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye resti dünya basınında yankılandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz." şeklindeki resti dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Uluslararası ajanslar Erdoğan'ın Brüksel'i açık açık uyardığını belirtti. CNN Yunanistan, "Yollarımızı ayırabiliriz" başlığını atarken, Erdoğan'ın sözlerine Fransız Le Figaro gazetesi ve ABD merkezli ABC News'te de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketinden önce, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında Avrupa Birliği'ne yönelik ifadeleri dünya basınında gündem oldu.

ULUSLARARASI AJANSLAR "SON DAKİKA" OLARAK GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, " Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz." sözleri uluslararası ajanslarda "son dakika" olarak geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB sözleri dünya basınında yankılandı: Erdoğan Brüksel'i uyardı

ABD VE FRANSIZ BASINI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Merkezi ABD'nin New York kenti olan ABC News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefine son verebileceğini ima ettiğini belirtirken, Fransız Le Figaro gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer vererek, Türkiye ile AB müzakerelerinin son yıllarda kopma noktasına geldiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB sözleri dünya basınında yankılandı: Erdoğan Brüksel'i uyardı

"ERDOĞAN BRÜKSEL'İ UYARDI"

ABD merkezli CNN Yunanistan ise, "Erdoğan Brüksel'i uyardı: Yollarımızı ayırabiliriz" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkındaki raporunun ardından rahatsızlığını dile getirerek Brüksel'e uyarıda bulundu. Ankara'nın gerekli görülmesi halinde Avrupa Birliği'nden farklı bir yol izleyebileceğini vurguladı." ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB sözleri dünya basınında yankılandı: Erdoğan Brüksel'i uyardı

GÜNDEMLERİ İSVEÇ'Tİ

İskandinav ülkeleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını yakından takip etti. Basında genel olarak İsveç'in NATO'ya üyeliği konuları ele alınarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili sözlerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB sözleri dünya basınında yankılandı: Erdoğan Brüksel'i uyardı

"TÜRKİYE AB'DEN KOPABİLİR"

Oslo merkezli Dagsavisen gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile ilgili sözlerine yer verdiği haberinde "Türkiye AB'den kopabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Yunanistan Brüksel Dünya Cnn Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title