Haberler

Clinton: "Abd ve Pakistan İlişkilerini İyileştirecek"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD ve Pakistan'ın ilişkilerini iyileştirmekte kararlı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD ve Pakistan'ın ilişkilerini iyileştirmekte kararlı olduğunu söyledi.

Clinton, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Har ile görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, şiddet eylemleriyle mücadele, Afganistan'daki uzlaşmaya destek ve ikili ilişkiler konusundaki ortak endişelere ilişkin görüşmenin yapıcı geçtiğini belirtti.

Londra'da Uluslararası Somali Konferansı'na katılan Clinton, ABD ve Pakistan'ın uzlaşma ve işbirliği için gösterdiği çabaları sürdürmekte kararlı olduğunu vurguladı.

İslamabad ve Washington arasındaki ilişkiler El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in geçen yıl Pakistan'da ABD operasyonuyla öldürülmesinden sonra gerilmişti. ABD'nin Pakistan'ın iki karakoluna saldırarak 24 Pakistan askerini öldürmesinin ardından iki ülke arasındaki kriz büyümüştü.

Öte yandan Clinton, Suriye Ulusal Konseyi'nin güvenilir bir temsilcisi olduğunu ve Tunus'ta yarın düzenlenen, "Suriye'nin Dostları Grubu Uluslararası Konferansı"na katılacağını söyledi.

Clinton, "Masada olacak Suriye Ulusal Konseyi'nin Beşşar Esad rejimine karşı bir seçeneğin bulunduğunu, tüm Suriyelilerin haklarının savunulduğunu kanıtlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Konferansı düzenleyenlerin Suriye Ulusal Konseyi'nin güvenilir bir temsilci olduğu konusunda uzlaşması nedeniyle konseyin konferansta yer alacağını belirtti. - LONDRA

Kaynak: AA / Dünya

Hillary Clinton Pakistan Londra Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title