Haberler
BBC

60'tan fazla kadına tecavüzle suçlanan ABD'li komedyen Bill Cosby serbest bırakıldı

Güncelleme:

2018'den beri hapiste olan komedyen ve televizyon yıldızı Bill Cosby, hakkında verilen mahkumiyet kararı bozularak serbest bırakıldı. Dünyaca ünlü oyuncu hakkında suçlamada bulunan kadınların avukatları tepki açıklamaları yaptı.

ABD'li komedyen Bill Cosby, cinsel saldırı cezasının Pennsyvania Yüksek Mahkemesi tarafından bozulmasından saatler sonra serbest bırakıldı. Yargıçlar, savcılığın bir "süreç ihlali" yaptığını söyledi ve kararlarının alışılmadık olduğunu kabul ettiler.

ONLARCA SUÇLAMAYA RAĞMEN BİR VAKADAN YARGILANDI

En çok 1980'li yıllarda yayımlanan The Cosby Show adlı televizyon dizisiyle tanına komedyen, bir zamanlar "Amerika'nın Babası" diye biliniyordu. 60'tan fazla kadın Cosby'yi cinsel saldırıyla suçladı, ancak sadece Constand vakasından yargılandı. 2018'de aldığı ceza #MeToo hareketi için bir dönüm noktası olarak görülüyordu.

ADİL YARGILANMADIĞI GEREKÇESİYLE SERBEST BIRAKILDI

Geçen yılın ağustos ayında hakkındaki suçlamaları reddederek ikinci kez temyiz başvurusunda bulunan 83 yaşındaki Cosby hakkında yeniden inceleme yapan mahkeme, adil yargılanmadığı gerekçesiyle, "Cosby'nin mahkumiyeti iptal edildi ve serbest bırakıldı" açıklamasında bulundu. Dünyaca ünlü komedi oyuncusunun hapisten çıktıktan sonra dinlenmek için Philadelphia'daki evine gittiği belirtildi.

Komedyen hakkında şikayetçi olan Andrea Constand'ın avukatları ise Bill Cosby'nin hapishaneden serbest bırakılmasına ilişkin mahkeme kararını gözden geçirdiklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Cosby'nin 2016 yılında, Temple Üniversitesi çalışanı Constand'a cinsel tacizde bulunmaktan yargılanmasına karar verilmişti. Mahkemede şikayeti okunan kadın, ünlü oyuncunun kendisine Philadelphia'daki evinde 3 mavi hap verdiğini, haplar nedeniyle bilincini kaybettiğini ve Cosby'nin tacizine maruz kaldığını öne sürmüştü.

Bill Cosby'nin avukatları, suçlamaları ispatlayacak hiçbir delilin mahkemeye sunulmadığını savunarak, davanın düşürülmesini talep ederken hakim ise Cosby'nin, atılı suçtan yargılanmasına karar vermişti.

İki yıldan fazla hapiste yatan Cosby'nin, Constand adlı kadına karşı cinsel tacizden suçlu bulunmasının ardından ABD'de 60'tan fazla kadın, Cosby'ye karşı cinsel tacizden suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha önce cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Cosby, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

BBC

Philadelphia Bill Cosby Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title