Haberler

ABD, Ege'de kimin tarafında? Son açıklama Miçotakis'in güvendiği dağlara kar yağdıracak

Güncelleme:

Ankara-Atina hattındaki gerilim son dönemde ABD'nin Yunanistan'ı askeri bir üsse çevirmesi nedeniyle iyiden iyiye tırmanırken, Büyükelçi Jeffrey Flake katıldığı canlı yayında ABD'nin Ege'de taraf tuttuğuna ilişkin yorumlara tepki gösterdi. Flake, "Bir NATO ortağının diğerine tercih edildiği görüşü absürt" ifadesini kullandı.

ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake, katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin sorulara yanıt verdi. Habertürk'ten Sena Alkan'ın sorularını yanıtlayan Flake, ABD'nin Türkiye ile ilişkileri son dönemde bir hayli sıkıntılı olan Yunanistan'a destek verdikleri yönündeki yorumlara tepki gösterdi.

"EGE'DE TARAF OLDUĞUMUZ İDDİASI GERÇEK DEĞİL"

Yunanistan'ı adeta bir askeri üs haline getiren ABD'nin Ege'deki gerilimde taraf olduğuna ilişkin değerlendirmelere Flake, "Bir NATO ortağının diğerine tercih edildiği görüşü absürt" sözleriyle yanıt verdi.

"TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Türkiye-ABD enerji iş birliklerine yönelik "Enerjiyi çeşitlendirmek önemli" açıklamasında bulunan Flake, ikili ticaret ilişkilerine yönelik "Geçen yıl ticaretimiz yüzde 30 civarında arttı ve 33.5 milyar dolara ulaştı. Bu dikkate değer bir artış. Ticarette 100 milyar dolara ulaşmak iddialı bir hedef ve biz hızla bu rakama doğru tırmanıyoruz" dedi.

Büyükelçi Jeffrey Flake: ABD'nin Ege'deki gerilimde Yunanistan'ın tarafında olduğu görüşü absürt

"TÜRKİYE'NİN F-16 ALIMINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

F-16 tartışmalarına yönelik ne zaman adım atılacağı konusunda ise Flake "Türkiye'nin daha fazla F-16 alımı ve olanların modernizasyonunu memnuniyetle karşılıyoruz. Kongre'deki arkadaşlarıma sıkı çalışma içerisindeyim" diye konuştu. Flake konuya ilişkin Biden'ın halihazırda desteğinin olduğunu da belirtti.

"YPG'YE DESTEĞİNİZ NE ZAMAN SON BULACAK?" SORUSUNA YANIT

ABD konusundaki en tartışmalı konulardan birisi olan YPG konusunda "Bu destek ne zaman son bulacak" sorusuna ise Flake "Hedefimiz DEAŞ'ı yenmek. ABD PKK'yı terör listesine almıştır. Başlıca Türkiye'nin endişelerini de anlıyoruz. Ne yapabileceğimize bakıyoruz" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Atina Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (12)

Erol Birol :

Bize eski uçakları veriyorlar Yunanlılara yeni F 35 leri veriyorlar

101
6
yanıtYanıtla
Vatandasin Biri:

Biz de yedik. Herkese mavı boncuk dagıtıyorlar. Bu haberi okuyup mutlu olanın aklına sasarım

37
5
yanıtYanıtla
Demir Acer :

yav bi git ne sacma bir haber yunani cephanlige leylekleri korumak icin yapmadilar

36
5
yanıtYanıtla
murat ursavas:

Bugün böyle. Yarın nasıl olacak? Dedik ya, Zor, oyunu bozar Sam Amca

30
3
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Abd nin İşi gücü , Menfaati nerede ise O ülkeler arasında savaş çıkarıp, silah satarak Barış Çubuğunu Tüttürmek...

18
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Sen kendini kurtar miço ! Abd düşman müttefiktir , girdiği ülkeden çıkmaz , İncirlik, Kürecik , Kisecik , daha birçok üssü Türkiye'de. Nato bahanesiyle çıkmıyor. Aynısı senin başında ,üsler verdin, adalarını verdin, birkaç silah ,uçakla gazını alıyor, uyan , uyan ,..

16
2
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

2030 a kadar bir şey olmazsa 2030 dan sonra dış güçlerden bir beklenti kalmayacak(Alım konusunda).

16
1
yanıtYanıtla
Ömür Güvel:

Hedefte Rusya var Türkiyeye Rusyanın neden yaklaştığını bile anlayan yok.

2
14
yanıtYanıtla
Ünsal Selvi:

Adam açık açık evet okadar silah tank mühimmat yığdık adalara ama Türkiye nin tarafını tutuyoruz diyecek hali yok tabi haberim yok muş gibi yapacak

12
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Tüm ülkeyi askeri üs haline geldi yunanistan'ın nüfusu kadar tank top tüfek uçak amerikan askeri var adam taraf tutmuyoruz diyor kafa gidik heralde başkan Bidon gibi bu da.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title