Haberler

Brexit Sonrası Türkiye - İngiltere Ticari İlişkileri Masaya Yatırılacak

Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılıp ayrılmayacağını belirleyen Brexit referandumunun sonrası ticari ilişkiler Birmingham’daki Muhafazakâr Parti Konferansı çatısı altında masaya yatırılacak.

Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmayacağını belirleyen Brexit referandumunun sonrası ticari ilişkiler Birmingham'daki Muhafazakar Parti Konferansı çatısı altında masaya yatırılacak.

Türkiye'nin Muhafazakar Partili Dostları (Conservative Friends of Turkey - CFT), 2 Ekim tarihinde Birmingham'da gerçekleşecek olan iş dünyasına yönelik "Brexit sonrası İngiltere - Türkiye Ticari İlişkileri" konulu bir resepsiyona ev sahipliği yapacak.

Açılış konuşmasını Dr. Onur Çetin'in yapacağı toplantıyı, Muhafazakar Parti'nin Türk kökenli milletvekili adayları Gönül Daniels ve Isabel Sığmaç yönetecek. Ayrıca Londra'nın Türk bölgelerinden milletvekilleri olan David Burrowes MP ve Nick de Bois da birer konuşma yapacak. CFT'nin Kurucu Parlamenter üyelerinin yanında, Lordlar Kamarası'nın Muhafazakar Partili üyeleri, Birleşik Krallık'tan Sivil toplum örgütleri, İhracatçı birlikleri ve çeşitli sektörlerden Türk ve İngiliz işadamlarının toplantıya geniş çaplı bir katılım göstereceği bildirildi.

Grubun kurucusu Dr. Onur Çetin; "Bu seneki toplantımızın temasını, Brexit referandumu sonrasında Birleşik Krallık'ta yaşanan gelişmelerin ışığında belirledik. Bilindiği üzere Türkiye ve İngiltere arasında, AB anlaşmaları kapsamında önemli bir ticaret hacmi var, fakat Brexit sonrası bu anlaşmalar iptal olacak ve yeni anlaşmalar imzalanması gerekecek. Bu süreç sonrasında aramızdaki ticari ilişkilerin hangi boyutlara ulaşacağı konusu iki tarafta da merak uyandırıyor, toplantıda bu konuyu ele alacağız" dedi.

Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Edmonton bölgesinden geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan Gönül Daniels, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkması durumunda, iki ülke arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması'nın geleceğinin belirsiz olacağını belirtti. Gönül Daniels ayrıca anlaşmanın her iki ülke için sağlamış olduğu faydalardan bahsederek, konunun toplantıda özellikle ele alınacağını ve CFT grubuyla Brexit sonrası süreçte Ankara Anlaşması için çözüm bulma yönünde çalışmayı amaçladıklarını belirtti.

Toplantıda Brexit sonrasında Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi ve ikili ekonomik ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ele alınacağını belirten Grubun Siyasi İlişkiler Sözcüsü Bozok Yücel, "Toplantının nihai hedefi, Brexit sonrası iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve yeni ufukların açılmasına katkı sağlamak olacaktır. Bu konuda CFT grubu olarak, iki toplum için de önemli bir fayda sağlayacağımızı umuyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Britanya Türkiye Ekonomi Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title