Haberler

BM Suriye Özel Temsilcisi Annan, Görevini Bıraktı

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, bugün yaptığı açıklamada, görevine 31 Ağustos'tan sonra devam etmeyeceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, bugün yaptığı açıklamada, görevine 31 Ağustos'tan sonra devam etmeyeceğini belirtti.

Bugün Cenevre'de aniden yapılan basın toplantısında konuşan BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, görevini 31 Ağustos tarihi itibari ile bıraktığını belirterek, "Suriye halkının çaresizce eyleme ihtiyacı varken, Güvenlik Konseyi'nde hala birileri suçlanıyor ve isim takılıyor. Benim ya da bir başkasının Suriye hükümetini ya da muhalefeti siyasi süreçle alakalı adım atmaya zorlaması imkansız. Özel temsilci olarak barışı asıl taraflardan, Güvenlik Konseyi'nden ya da uluslararası toplumdan fazla isteyemem" dedi.

Annan, başarısızlığa uğrayan planının BM Güvenlik Konseyi'nin de planı olduğunu çünkü bu planı onayladıklarını belirtti. Kendisinin görevinin bir başkasına verilmesi ihtimali hakkında da konuşan Annan, "Dünya benim gibi çılgın insanlarla dolu olduğu için, bir başkası görevi sürdürmeye karar verirse şaşırmayın" ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçen Şubat ayında Suriye Özel Temsilcisi olarak atanan Annan'ın istifasını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, boşalan görev için Arap Birliği ile birlikte olası adayları tartıştıklarını bildirdi. - CENEVRE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Kofi Annan Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title