Haberler

Biden'dan Netanyahu'ya çok sert İran uyarısı: Karşı saldırı durumunda biz yokuz

Güncelleme:

İran, İsrail'e 100'ü balistik füze olmak üzere 290 füze ve insansız hava aracıyla saldırırken ABD Başkanı Biden'ın kapalı kapılar ardında Binyamin Netanyahu'yu uyardığı ortaya çıktı. Olayların büyümesini istemeyen Biden'ın karşı saldırı yapma konusunda uyardığı Netanyahu'ya "Bir zafer kazandın. Bu zaferi al" dediği ve İsrail'in İran'a olası bir karşı saldırısında ABD'nin yer almayacağını söylediği öğrenildi.

Axios isimli ABD merkezli medya kuruluşu, Beyaz Saray'dan üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uyardığını aktardı.

BIDEN OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYOR

Biden'ın Netanyahu'ya İran'a karşı saldırı yapma uyarısında bulunduğunu söylerken, Biden'ın olayların büyümesini istemediği de kaydedildi. Biden'ın Netanyahu'ya İsrail, ABD ve bölgedeki diğer ülkelerin ortak savunma çabaları sayesinde İran'ın saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığını söylediği ve Netanyahu'ya, "Bir zafer kazandın. Bu zaferi al" dediği belirtildi.

İRAN'IN İSRAİL'E DÜZENLEDİĞİ SALDIRIYI KINADI

ABD Başkanı Biden, kamuoyuna yaptığı açıklamada ise İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıyı kınadığını belirtti. Biden yaptığı açıklamada, "Yarın, İran'ın küstah saldırısına karşı birleşik bir diplomatik tepki koordine etmek üzere G7 liderleri arkadaşlarımı bir araya getireceğim" dedi.

"OLASI BİR KARŞI SALDIRIDA ABD YER ALMAYACAK"

Kaynaklar ayrıca Biden'ın Netanyahu'ya, İsrail'in İran'a olası bir karşı saldırısında ABD'nin yer almayacağını söylediğini ve Netanyahu'nun da "anladım" diye yanıt verdiğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BİLDİRİ YAYINLADI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın füze fırlatmalarını "en güçlü ifadelerle" kınayan bir bildiri yayınladı. Blinken, ABD'nin "gerginliği artırmaya çalışmadığını" ancak İsrail'in savunmasını ve ABD personelini savunmayı "desteklemeye devam edeceğini" ekledi. Önümüzdeki saatlerde ve günlerde bölgedeki ve dünyadaki müttefikler ve ortaklarla istişarelerde bulunacağım" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Benjamin Netanyahu Joe Biden İsrail Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (43)

haksız mıyım:

ABD nin asıl meselesi Rusya ve Çin. Bunlarla uğraşırken başka yerde enerjisini harcamak istemiyor. Bu da bizim işimize yarıyor. Türkiye yy lında ve 2. Yy ın lideri Erdoğan liderliğinde askerî açıdan inşallah yenilmez olacağız. Ekonomi de iyiye gidiyor. Küresel ticaretten aldığımız pay tarihi rekorla 1.8 seviyesine çıktı. Teşekkürler reis

143
274
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ABD bu arada vekil örgütü PKK ile Türkiye yi durdurmaya çalışıyor. Dem in içeride üstlendiği taşeronluk da budur. Maalesef günlük ve ucuz siyaset için cehp nin dem e destek olması da nasıl bir ihanettir basiret sahibi insanımız anliyordur

yanıt161
yanıt119
Nuri Aga:

La gene başladınmı

yanıt67
yanıt37
SAMET PALA:

Bu haksız mıyım denen arkadaş bir provokatör dür. Olaylara saçma yorumlar yapıp halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor. Bir yerde hükümet iyi başka yerde kötü yorum yazıyor. Yazdığı her yorum gıcık ve sinir bozucu. İtibar etmeyin buna.

yanıt97
yanıt40
haksız mıyım:

Samed, sen bizi Nuri ye söz sade vatandaşa sor. Bak onlar beni iyi tanıyor:) Bizden vatana, devlete ve dine ihanet olmaz

yanıt28
yanıt17
Yalnız Adam:

Bir fıkra anlatacağım. Ekonomi iyiye gidiyormuş, bu kadar.

yanıt20
yanıt31
Firat Tas:

Haksız trollun ödemesi yapılmış anlaşılan yalını yalamış dili çözülmüş beyni evde unutmuş gene saçmalamış

yanıt13
yanıt11
Alioz:

Haksız sın üzerine malsin. Ekonominin iyiye gidiyormuş.

yanıt7
yanıt8
kagan soylu:

İçme dedim sana bu kadar İçme ziyaaaa

yanıt9
yanıt9
mrx clay:

İsrail arkasına aldığı güçlerle horozluk yapıyor normalde kendi başına filistin'den başkasına gücü yetmez. İran vurulan üsler öldürülen komutanlar vs. için halk baskısını hafifletmek istiyor intikam vs. diye. Yani bunları baş başa bırakın savaşmazlar.

111
5
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title