Haberler

Beyaz Saray, Guantanamo'nun Kapatılmasına Dair Planı Kongre'ye Yolladı

Güncelleme:

Beyaz Saray bugün Guantanamo'nun kapatılmasına dair uzun zamandır bekletilen planı Kongre'ye yolladı. Obama'nın planı, tutukluların bir kısmının Amerikan topraklarına getirilmesine odaklanıyor.

Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına geçen Obama, Guantanamo'daki gözatlı tesislerinin, ülkenin ulusal güvenliği ve ABD değerlerini zayıflattığını belirtti. Obama, yedi yıldır, Guantanamo'nun kapatılması için büyük uğraş verdiğini belirtti. Beyaz Saray bugün Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılmasına dair uzun zamandır bekletilen planı Kongre'ye yolladı. Bu başkan Obama'nın ilk amaçlarından birini tutma yolunda önemli bir adım. Plana göre 30 ila 60 arasında tutuklu aralarında muhtemelen Güney Carolina, Kansas ve Colorado'nun bulunduğu Amerikan topraklarına getirilecek.

TUTUKLULAR AMERİKAN TOPRAKLARINA GETİRİLECEK

Obama'nın planı 30 ila 60 arasında tutukluyu aralarında muhtemelen Güney Carolina, Kansas ve Colorado'nun bulunduğu Amerikan topraklarına getirmeye odaklanıyor. 91 tutukludan geri kalanlar, diğer ülkelere transfer edilecek.

HAPİSHANE AMERİKAN GÜCÜNE ZARAR VERİYOR

Obama'nın Guantanamo'yu kapatmaya yönelik çabaları, selefi Başkan Bush'un başlattığı sözde teröre savaş dönemini kapatma uğraşlarının bir parçası. Amerikan gücüne zarar verir bir simge haline gelen hapishaneyi kapatmayı umuyor.

GUANTANAMO KAMPI

Guantanamo Kampı, 2002 yılından itibaren askeri hapishane olarak kullanılmakta olan, Guantanamo körfezi askeri üssü nün bir bölümüne verilen isim.

Burada, başta Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerde ele geçirilen, El-Kaide ve Taliban ile ilgisi olduğundan şüphelenen kişiler tutulmaktadır. Üç bölüme ayrılır: Kamp Delta (ki buna Kamp Echo da dahildir), Kamp İguana ve artık kapatılmış olan Kamp X-Ray. Tesis zaman zaman Guantanamo, Gitmo veya Kamp X-Ray olarak anılmaktadır.

Kaynak: nytimes.com, CHARLIE SAVAGE ve JULIE HIRSCHFELD DAVIS.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beyaz Saray Guantanamo Carolina Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (5)

NEDEN:

ŞU HAPISANEDE IRAKDAN BIR TANE DE OLSUN ŞII YOK NEDEN?

2
1
yanıtYanıtla
DAVUT:

ÇÜNKÜ Şİİ LER KENDİNİ PATLATMIYOR VEYA KAFA KESMİYOR SİZİN GİBİ

yanıt2
yanıt2
adinizi yazin:

DAVUT: sunniler batila karsi susamaz ve hicbirzaman susmadi!

yanıt2
yanıt0
Her yol var bunlarda:

Kalles kaatil amerikan emperyalizmi derin devleti!

1
0
yanıtYanıtla
Türk_Askeri:

Bol bol yalan söylüyorlar amerikalilar. 3cü devletlerde hepsinde var.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title