Haberler

BBC'den Ethem Sarısülük Davası Yorumu

Güncelleme:

BBC, Gezi Parkı eyleminde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davayla ilgili; " Her aşaması tartışmalı dava" yorumunda bulundu.

Ankara'da 1 Haziran 2013'te Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davada polis memuru Ahmet Şahbaz'ın 7 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkum edilmesine Sarısülük'ün yakınları tepki gösterirken BBC, dava için "Her aşaması tartışmalı dava" yorumunu yaptı.

BBC, 14 Haziran 2013'te beyin ölümü gerçekleşen Sarısülük davası öncesi ve sonrasında çok sayıda iddia gündeme geldiğini, MOBESE kameralarının olay anında gökyüzüne çevrildiğinin anlaşıldığını, başlatılan soruşturmada olay yerinde ancak yedi gün sonra keşif yapılabildiğini anımsatıyor.

Yapılan otopsi ve ortaya çıkan video görüntüleri sonrasında Sarısülük'ün, Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu öldüğünün kesinleştiğini de anlatan BBC, şunları söylüyor:

"Soruşturma kapsamında açılan dava sürecinde de tartışmalar yaşandı. Sarısülük'ün ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı ifadeler, görüntü kayıtları ve deliller ışığında polis memuru hakkında iddianame hazırladı. İddianamenin gönderildiği Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanığın "idari izin alınmadan' yargılanamayacağı gerekçesiyle davanın "durmasına' ve "gereğinin yerine getirilmesi için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine' karar verdi".

Dava sırasında yaşanan diğer bazı tartışmalı gelişmelere de dikkat çekilen haberde 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 23 Eylül 2013'teki ilk duruşmasında sivil giyimli Çevik Kuvvet polislerinin salona izleyici olarak önceden alınmasının tartışmalara neden olduğu, salon içinde ve dışında arbedeye dönüştüğü kaydediliyor.

BBC "Hakkında bir yıl dört aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanık polis memurunun tanınmamak için peruk, takma bıyık ve gözlük taktığı, arbede sırasında bunlar düşünce anlaşıldı. Davanın ilk duruşması, salondaki tartışmaların önü alınamayınca başlayamadan ertelendi" de diyor.

6 Nisan'da görülen dördüncü duruşmada da sanık Şahbaz'ın tutuklama talebinin reddedildiği ancak Mahkeme heyetinin, dört duruşma boyunca ifadesi tam olarak alınamayan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın 26 Mayıs'ta görülecek beşinci duruşmaya "getirilmesine" hükmettiği antalılırken o gün görülen davada da sanık polis memurunun müdahil avukatlarının olay günü ve sonrasına ilişkin tüm sorularını "hatırlamıyorum" diyerek yanıtsız bıraktığına dikkat çekiliyor. BBC haberini şöyle sonlandırıyor:

"7 Temmuz 2014'teki altıncı duruşmada savcı, mütalaasını "meşru müdafaa' değil "olası kast' üzerinden verince 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de sanık polis memurunun tutuklu yargılanmasına hükmetti. Bugünkü yedinci duruşmada ise karar açıklandı ve sanık polis Ahmet Şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı."

Kaynak: ANKA / Dünya

Ethem Sarısülük Ahmet Şahbaz Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title