Haberler

Türkiye'deki başıboş köpek sorunu tırmanıyor! ABD ve İngiltere'den vatandaşlarına uyarı

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de son 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi köpek saldırısına uğradı. Kuduz vakalarının da ortaya çıkmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi en riskli ülkeler arasında gösterdi. ABD ve İngiltere gibi ülkeler de Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına "Sokaklarda çok köpek var. Dikkatli olun" uyarısında bulunuyor.

Başıboş köpek sorunu Türkiye'de son dönemde devasa boyutlara ulaştı. Son 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişinin köpek saldırısına uğramasının ardından artık kuduz vakaları görülmeye başlanırken Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2008-2021 yılları arasındaki kuduz riskli temas sayısı 2 milyon 959 bin 338 oldu.

SAYI 500 BİNİ BULABİLİR

Yetkililer, son iki senede ise kuduz temaslı kişi sayısının 500 bini bulabileceğini söyledi. Bu, 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişinin köpek tarafından ısırılması demek. 2008-2021 yılları arasında kuduzdan ölen kişi sayısı ise 22.

TÜRKİYE EN RİSKLİ ÜLKELER ARASINDA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu yüzden Türkiye'yi en riskli ülkeler arasında görüyor. ABD ve İngiltere gibi ülkeler de Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına "Sokaklarda çok köpek var. Dikkatli olun" uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Türkiye Dünya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Kıvanç Koçak:

Sokaklarda başıboş köpeklerin olmaması gerekiyor!

121
7
yanıtYanıtla
Büşra :

Belediyeler üzerine düşen görevi yapmıyor. Sadece ABD ve İngiliz vatandaşları için değil, bizim için de riskli. Ama bunun bu şekilde duyurulması utanç verici

79
7
yanıtYanıtla
XYZ:

Bizim için de riskli derken? Esas risk benim ülkem de benim içindir, yabancı burada yaşamıyor. Cümleni ulkemizde yaşayan yabancılar için de riskli diye kurman gerekirdi.

yanıt2
yanıt5
XYZ:

Yani anlam karmaşası oluşmuş ve sanki amerikalı çok önemli bi şey de, Türk insanı da önemli gibi olmuş.

yanıt2
yanıt4
Deniz Tutar:

yıllardır bu sorun gündeme gelir, lakin tek bir adım atılmaz. her yerleşim yerinin dışında sokak hayvanları için yer tahsis edilip ve burada hayvanseverlerle birlikte belediyeler ortak bir çalışma yapıp bu sorun çözülebilir. başıboş köpekler yüzünden her sene onlarca vatandaşımızı kaybetmek zorunda kalmak 2023 Türkiye'sine hiç yakışmıyor batı nasıl çözümler üretmiş onlarda incelenip bu işin sağlıklı bir çözüme kavuşması lazım. köpekler tarafından parçalananın bir hayvan severinde yakını olabilir

58
2
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

chp belediyeleri güvenlik sorunu haline geldi zaten hep öyleydiler.

18
18
yanıtYanıtla
SMMM:

İTLAF İTLAF İTLAF.

21
12
yanıtYanıtla
Selçuk:

Meralara vs gerekli ilgi gösterilip, doğal hayatı çerçevesinde kendi döngüsünü sürdürmesi sağlanmalı, bir kısmı da aşılanıp sürülerde ve ya bekçilikte kullanılabilir ama çoğunluğu kendi doğal yaşantısında yaşayabileceği bir sistem olmalı, bunun içinde doğal alanlara ilgi gösterilmeli, fazla sayıda köpeklerde bu alanlara taşınmalı

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title