Haberler
BBC

Bafta 2019: Roma En İyi Film Ödülünü Kazandı, En Çok Ödülü Sarayın Gözdesi Aldı

Güncelleme:

BAFTA, İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi, ödüllerinin Londra'da dağıtıldığı gecede en iyi film kategorisinde kazanan Netflix yapımı Roma oldu.

BAFTA, İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi, ödüllerinin Londra'da dağıtıldığı gecede en iyi film kategorisinde kazanan Netflix yapımı Roma oldu.

ROMA FİLMİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Yönetmen Alfonso Cuaron'un Meksika'da geçen çocukluğundan esinlenerek hayata geçirdiği siyah beyaz Roma filminin bu ay sonunda düzenlenecek Oscar ödül töreninde de kazanan olması ihtimali böylece daha da güçlendi. Cuaron aynı zamanda en iyi yönetmen ödülünü alırken, en iyi sinematografi ve İngilizce olmayan en iyi film kategorisinde de Roma kazanan oldu.

SARAYIN GÖZDESİ FİLMİ GECEYE DAMGA VURDU

Sarayın Gözdesi (The Favourite) filmi ise 12 adaylığın yedisinde ödül kazanarak geceye damga vuran film oldu.Bu ödüller arasında en iyi kadın oyuncu kategorisinde Olivia Colman ve en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde Rachel Weisz'ın zaferleri yer alıyor. Yorgos Lanthimos'un yönetmeni olduğu film en iyi yapım tasarımı, en iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve makyaj ile en iyi orijinal senaryo ödüllerini de kazandı.

FREDDIA MERCURY'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Bohemian Rhapsody filminde efsanevi rock grubu Queen'in solisti Freddie Mercury'yi canlandıran Rami Malek ise en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Malek, ödülünü alırken İngilizlerin iyi müzik yaptığını, en çok da Freddie Mercury'ye teşekkür ettiğini dile getirdi.

Bafta 2019: Roma En İyi Film Ödülünü Kazandı, En Çok Ödülü Sarayın Gözdesi Aldı

Bohemian Rhapsody'nin yönetmeninin adaylığı iptal edildi. Filmin yönetmeni Bryan Singer'in en iyi yönetmen kategorisindeki adaylığı, reşit olmayan erkekleri taciz ettiğine dair hakkındaki iddialar yüzünden kaldırılmıştı.

Yeşil Rehber filmiyle Mahershala Ali en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanırken ve Spike Lee'nin BlacKkKlansman filmi en iyi uyarlama senaryo ödülünü aldı.

Geceye katılan isimler arasında Prens William ve eşi Düşes Kate de vardı.

BBC

Londra Bafta Roma Magazin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title