Haberler

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki Madagiz'i ele geçirdi

Güncelleme:

Azerbaycan ordusu, Ermanistan'ın işgal ettiği toprakları kurtarmak için yürüttüğü operasyon kapsamında Ağdere kasabasının Madagiz bölgesini kontrol altına aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Magadiz bizimdir, Karabağ Azerbaycan'dır" dedi.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekat devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapılan açıklamada, Ağdere kasabasının Madagiz bölgesinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını söyledi.

Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün Azerbaycan ordusu Madagiz'e Azerbaycan bayrağını dikti. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır!" ifadelerini kullandı.

DÜN MADAGİZ'İN ÇEVRESİ ALINMIŞTI

Azerbaycan ordusunun, ülke topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonda dün Ağdere ilinin Madagiz kasabası çevresindeki stratejik tepelerde kontrol sağlanmıştı.

OPERASYONLARIN BAŞINDAN BERİ 6 KÖY KURTARILDI

Dağlık Karabağ'daki çatışmaların başladığı ilk günden bu yana 6 köy Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldı. Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti.

Azerbaycan ordusu 27 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde, Ermenistan'ın 230 tank ve zırhlı aracını, 250 top ve füze sistemini, 38 hava savunma sistemini, 10 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 7 mühimmat deposunu, 130'dan fazla askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha etti.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki Madagiz'i ele geçirdi

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki Madagiz'i ele geçirdi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İlham Aliyev Azerbaycan Ağdere Haberler

500

Yorumlar (16)

Arif 16:

Azerbacan çok agir hareket ediyor şimdiye kadar işibitimesigerkmezmidi daha hala işin başlangiçindaymişgibime geliyor

48
8
yanıtYanıtla
hac:

Rakim 3500 Sen buraya bir anda nasil cikacaksin. 30 senelik birikim var. Teroristler her yere yerlesmis tuzaklamis. Acele giden ecele gider.

yanıt1
yanıt0
cevapçı:

arkadaşım bahsedilen yer rakımı yüksek ve dağlık alan kolay kolay ilerlenemez Rabbim Azerbaycan Türklerinin yanında olsun ordusunun zaferini mübarek kılsın inşallah

yanıt2
yanıt0
adil:

Sen savaşı Battlefield 5 mi sanıyorsun münkünse mesaj yazma.

yanıt3
yanıt0
glordy:

başkan siz 5 yıldır suriyedesiniz bi afrini kurtardınız

yanıt3
yanıt0
ihsan09:

azerbaycan çok yavaş ilerliyorlar fazla savaş tecrübeleri yok bizim iha ve sihalarımız olmasa belkide dahada toprak verecekler

6
6
yanıtYanıtla
Elşad Quliyev:

Biz şuanki savaşa kadar hiç bir ülkenin İHA ve sihalarından istifade etmedik kendimizin yeterince var kaldıki savaş tecrübesine yeterince tecrübemiz var al demekle toprakları rahatlıkla geri almak olmuya orada kaç askerler ölüyo biliyomusun kaç can gidiyo o yüzden git kendi işine karış bizim işlerimize burnunu sokma Ermeni petuxu..!

yanıt6
yanıt2
erez:

hamı bizimdir paşi kış kış

2
1
yanıtYanıtla
emre:

Tüm Türk toprakları Nahcıvana kadar alınması gerekiyor. . . Uyduruktan Türk topraklarında kurulmuş bu devleti yerin dibine gömmek için en uygun zaman . . .

2
0
yanıtYanıtla
babacan:

Tedbirli ve temizleye temizleye ilerlemesi gerekir şimdi hertaraf tuzaklanmıştır tabi bu işler strateji gerektiriyor rumlarda demiyor haydi biz çekiliyoruz sizler gelin rabbim azarbeycana ve tüm müslüman aleminin yardımcısı olsun

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title