Haberler

"Arnavutluk, Avrupa Birliği İçin Daha Çok Çalışmalı"

Avrupa Birliği temsilcileri İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Stavros Lambridinis, Arnavutluk' u ziyaret ederek yapılan reformları desteklediklerini söylediler.

Avrupa Birliği temsilcileri İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Stavros Lambridinis, Arnavutluk' u ziyaret ederek yapılan reformları desteklediklerini söylediler. AB temsilcileri AB yolunda Arnavutluk'un daha çok çalışması gerektiğini ve somut sonuçlar beklediklerini açıkladılar.

Bir günlük Arnavutluk ziyaretinde bulunan Brüksel diplomatları Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Başbakan Sali Berişa ve Muhalefet lideri Edi Rama'yla görüştü. Görüşmelerin ardından yapılan açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambridinis, "Yol çok zordur, ciddi hazırlıklar gerekiyor, siyasiler arasında işbirliği ve mutabakat sağlanmalı. Reformları getirdiğiniz takdirde tarafınızda yer alarak rüyanızın gerçekleşmesi için size desteğimizi sunacağız. Şunu bilmelisiniz ki, Brüksel kriterlerini yerine getirmek için milli mutabakatı sağlayarak ortak kararlar almalısınız" dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini de, "Biz Arnavutluk'un AB'nin bir parçası olmasını istiyoruz ama bu alanda çok zaman kaybettiniz. Arnavutluk'ta milli menfaat ön planda gelmeli. Parlamentonun çalıştırılması çok önemlidir. Siyasi işbirliği sağlanmadan Arnavutluk için olumlu rapor alınamaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title