Haberler

Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz

Güncelleme:

Avustralyalı bilim insanının raporu, Antarktika Bilimsel Araştırma istasyonlarında çalışan kadınların uğradığı cinsel taciz ve ayrımcılığı deşifre etti. Raporda, bu istasyonların duvarlarında cinsel içerikli çizimlerin bulunduğu ve kadınlara cinsel birliktelik teklifleri edildiği bilgileri yer aldı. Avustralya Çevre ve Su Bakanı, durumun kabul edilemez olduğunu belirtip konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Avustralya Antarktika Bölümü (AAD) tarafından görevlendirilen Tazmanya Üniversitesi'nden Doçent Meredith Nash'in raporu, Antarktika'daki bilimsel çalışma istasyonlarında kadınların uğradığı cinsel taciz ve ayrımcılığı ortaya koydu.

DUVARLARDA CİNSEL İÇERİKLİ ÇİZİMLER VAR

Doçent Nash, Avustralya devletinin yönetimi altında olan bu istasyonlarda çalışan 22 kadınla röportaj yaptı, 12 ay boyunca istasyon çalışanlarıyla gayri resmi görüşmeler gerçekleştirdi ve komite toplantılarına katıldı. Elde ettiği sonuçları bu yıl başlarında AAD'ye raporlayan Nash, kadınların Genel Merkez'de 'her gün' cinsiyetçilik örneği yaşandığını vurgulayarak ofislerin duvarlarında cinsel içerikli şakaların ve çizimlerin yer aldığını ifade etti.

Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz

CİNSEL BİRLİKTELİK TALEPLERİ VAR

Nash kadınların yaşadığı olayları şöyle tanımladı: "Katılımcılar, kadınların davetsiz fiziksel temas veya jestler, istenmeyen cinsel birliktelik talepleri, cinsel yorumlar, şakalar veya imalar, saldırgan veya cinsellikle ilgili materyallerin gösterilmesi ve cinsiyete dayalı hakaret veya alaylar ve istenmeyen davetler dahil olmak üzere bir dizi tacize maruz kaldıklarını gözlemledi."

"RAPORDA YAZILAN DAVRANIŞLAR KABUL EDİLEMEZ"

Avustralya Çevre ve Su Bakanı Tanya Plibersek, Nash'in raporunun özetini bakanlık sayfasından dün yayınlatarak rapordan kısa bir süre önce haberi olduğunu, insanların hikayelerini okudukça şok olduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Bakan Plibersek "Kesinlikle açık konuşayım, hiçbir işyerinde cinsel tacize veya uygunsuz davranışa yer yoktur. Avustralya Antarktika Bölümü bir istisna değildir. Antarktika'daki uzak istasyonlarımız istisna değildir. Bu raporu ne kadar ciddiye aldığımı bilmenizi isterim. Raporda özetlenen davranışlar kabul edilemez ve kabul edilmeyecek. Bölümün yaptığı iş çok önemlidir: ulusal çıkarlarımız, bilim ve çevre için, bu gezegenin geleceği için. Önyargı ve tacizle lekelenip küçültülemeyecek kadar önemlidir" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakanlık dün yaptıkları ayrı bir açıklamayla bağımsız soruşturma başlattıklarını belirtti. Soruşturmayı yürütecek kişinin özgeçmişini de yayınlayan bakanlık, 12 Aralık'a kadar konuyla ilgili soruşturma sonuçlarını açıklayacaklarını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avustralya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

haksız mıyım:

abi insan her yerde insan. değil antartikada uzayda da olsa yine yapacak yapacağını

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title