Haberler

Afganistan'ı terk eden ülkenin ilk kadın belediye başkanı Ghafari, Taliban liderine seslendi: Ortaya çık

Güncelleme:

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı Zarifa Ghafari, haberler.com bağlantısına katılarak Esra Öztürk'e özel röportaj verdi. Ghafari, "Özellikle mesajım doğrudan Taliban lideri Molla Haybatullah'adır. Nerede olduğuna ve neden ortaya çıkmadığına gerçekten şaşkınım. Ben doğrudan kendisine sesleniyorum ve rica ediyorum: Konuşalım, benimle konuşun. Ortaya çık" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından 2 gün önce ülkeden ayrılan Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı ve kadın hakları savunucusu Zarifa Ghafari Almanya'ya gitti. Ghafari, buradan haberler.com'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BENİMLE KONUŞUN"

Ghafari, "Özellikle mesajım doğrudan Taliban lideri Molla Haybatullah'adır. Nerede olduğuna ve neden ortaya çıkmadığına gerçekten şaşkınım. Ortaya çıkmıyor. Ve en azından bizimle konuşmuyor. Ben doğrudan kendisine sesleniyorum ve rica ediyorum: Konuşalım, benimle konuşun. Sorumluluğu almaya ve babamı kaybetmenin tüm acısını ve her şeyi bir kenara bırakmaya hazırım. Gerçekten konuşmalıyız. Ortaya çık. Buna bir son verelim artık. Çünkü öldürürsen daha kaç kişiyi öldüreceksin bilmiyorum. Birini öldürürsen iki tane göndeririz. İki kişiyi öldürürseniz, çok daha güçlü bir üçlü direniş olacaktır. Yani mesele sayı değil. Mesele güç, inanç, mesele biziz." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

500

Yorumlar (5)

Uğur Duran:

Yenge saçmalamış... Afgan da Erkek kalmadı, hepsi kaçtı bizim buralara... Kiminle direnç göstereceksin? Üzgünüm ama bazı müdahaleler zamanında yapılmaz ise hiç fayda sağlamaz. o tren kaçtı artık.

8
2
yanıtYanıtla
Fatih Erdoğan:

Ortada danışıklı dövüş söz konusu. Amerikanın burada bulundurduğu birkaç bin asker mi yıllarca burada düzeni sağlıyordu? Peki Afgan ordusuna ne oldu.? Nereye kayboldu? Yüzbinlerce asker bir kurşun bile atmadan şehirleri teslim etti. Yönetim hiç bir direniş göstermeden ülkenin parasını yanlarına alarak kaçıp gitti. Afgan ordusuna ve Amerikan askerlerine ait ağır silahlar neden korunmadı? Velhasılı Amerika bilerek apar topar ülkeyi terkedip giderek bölgeyi kaosa sürüklemeyi amaçladı.

9
0
yanıtYanıtla
uCube :

Teyze sen bırak şimdi Talibanı filan, emekliliğini yaşa. ;))

5
1
yanıtYanıtla
Fatma Şah:

Bunları seçildiğim yerde durup; "ben buradayım sen neredesin" diyecektin. Gelmişsin binlerce kilometre uzaktan gazel okuyosun. Saçmalama...

3
0
yanıtYanıtla
ali Öcay:

Taliban cevap!bak işine ABD uşağı!!!

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title