Haberler

ABD ordusunun ilk kadın tabur komutanı cinsel saldırı nedeniyle görevden alındı

Güncelleme:

ABD ordusunda görevli komutan Albay Meghann Sullivan, cinsel saldırı ve taciz iddiaları nedeniyle 5. Güvenlik Kuvveti Yardım Taburu'ndaki görevinden alındı. Taburun ilk kadın komutanı olan Sullivan'ın görevden alınması, ABD ordusundaki cinsel saldırı iddialarının tekrar ortaya çıkmasına neden oldu.

ABD ordusunda görevli bulunan ve 5. Güvenlik Kuvveti Yardım Taburu'nun ilk kadın komutanı olan Meghann Sullivan, cinsel saldırı ve cinsel taciz iddiaları nedeniyle görevden alındı. Gelişme sonrasında ABD ordusundaki cinsel saldırı iddiaları tekrar hatırlandı.

2 ASTSUBAYA CİNSEL SALDIRI

Sullivan'ın ekim ayında komutanlık görevinden alındığı öğrenilirken olayın bir süre duyurulmadığı belirtildi. Military'nin haberine göre olayla ilgili soruşturma, Sullivan'ın en az iki erkek astsubaya cinsel saldırıda bulunduğu ve taciz ettiği suçlaması üzerinden yürütüldü.

Savunma Bakanlığı'nın 2022 verilerine göre ABD ordusunda cinsel saldırı olayları yüzde %10 seviyesinde bulunuyor. Sullivan'ın cinsel saldırı nedeniyle görevden alınması, ABD ordusuyla ilgili daha önce ortaya atılan cinsel saldırı ve taciz olaylarının yaygınlaştığı iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

ABD ordusunun ilk kadın tabur komutanı iki astsubaya cinsel tacizde bulunduğu için görevden alındı

ABD ordusunun ilk kadın tabur komutanı iki astsubaya cinsel tacizde bulunduğu için görevden alındı

Kaynak: SonDakika.com / Dünya

Albay Albay Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title