Haberler

Ermenistan'da Rusya'nın yapamadığını ABD yaptı! Darbe girişimiyle ilgili net tavır

Güncelleme:

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, darbe girişimine sahne olan Ermenistan'da ordunun siyasete karışmaması gerektiğini ve Ermenistan'ın demokrasisini desteklediklerini açıkladı. Rusya ise girişimin başladığı ilk saatlerde yaptığı açıklamada "Ermenistan'ın iç meselesidir" demişti.

Azerbaycan tarafından Karabağ Savaşı'nda büyük bir yenilgiye uğrayan Ermenistan'da olaylar durulmuyor. Aylardır istifası istenen ve protesto edilen Başbakan Paşinyan, bugün ordu tarafından "Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor" ifadeleri ile istifaya davet edildi. Paşinyan ise bu bildiriyi darbe girişimi olarak nitelendirdi ve halktan demokrasiye sahip çıkmalarını istedi. Tüm bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği Rusya, olayları Ermenistan'ın iç meselesi olarak tanımlarken, ABD, "Ordu siyasete karışmamalı" tepkisini gösterdi.

RUSYA: ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ

Ermenistan ile yakın ilişkileri nedeniyle gözlerin çevrildiği Rusya'dan olaylara ilişkin, "Ermenistan'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Ancak yaşananlar, Ermenistan'ın iç meselesidir. Anayasal çerçevede kalınmalıdır." ifadelerini kullandı.

ABD: DEMOKRASİYİ DESTEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise Kremlin'in aksine, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerini siyasete "müdahale etmemeleri" konusunda uyararak, "Tüm tarafları tedbirli olmaya ve herhangi şiddet içeren eylemden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. Price, "Devletlerin silahlı kuvvetlerinin iç siyasete müdahale etmemesi gerektiği şeklindeki temel demokratik ilkeyi tüm taraflara hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

RUS FÜZELERİNE SUÇU ATMIŞTI

Öte yandan ülkenin son günlerdeki tartışma konusu olan İskender füzeleri ile ilgili Rusya'nın Paşinyan'a tepkili olduğu iddia edilmişti. Paşinyan, Karabağ yenilgisinin sorumluluğunu üzerinden atmak için, Rus yapımı olan İskender füzelerinin savaşta aslında işe yaramadığını söylemişti. 45 günlük savaşta bunları kullandıklarını, verim alamadıklarını ve ancak yüzde 10'unun düştüğü noktada infilak ettiğini ilan eden Paşinyan'ın bu açıklamalarının ardından ordunun istifa talebi açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Ermenistan Rusya Ordu Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (31)

NEDEN ACABA?:

Hatırlayın ABD Yetkililerinin 15 temmuzda ağızlarını bıçak açmıyordu. . Paşinyan kendi adamları, Darbeyi Ruslar yapınca sözde demokrasinin ve hükümetin yanında oluyorlar, kendileri yapınca da Darbeci askerlerle sisi vb. özgürlük ve demokrasi getiriyorlar :)) ADİ Siyonist düzen. .

29
2
yanıtYanıtla
mustafa:

amerika karışmalı hahaaa yahu karışmadığın yer kalmadı amerika dünyayı kan gölüne çevirdin alllah bir gün sizii içinden çıkılmayacak duruma sokacak inşalllah

25
2
yanıtYanıtla
Alex:

ABD bizdeki darbede neden sessiz kaldıda darbe başarısızlıga uğrayinca hafiften mırıldandı...!

17
1
yanıtYanıtla
BALAMİR 44:

Burnunu her deliğe sokuyorsun inşallah o burnun bir delikte sıkışır da geberirsin bütün dünya kurtulur.

13
2
yanıtYanıtla
NECMETTİN:

Dünya ondan kurtuldumu kan terör ve sefalete sürüklenir bak arap islam ülkelerinin halini gör terör içindeler islamın doğduğu arap islam kralını bile Amerika koruyor burada yalan iftira dersiniz

yanıt2
yanıt3
Acayip:

Amerika da parayı yöneten gruplardan biri olan ermeni diasporası nedense vatanı olan Ermenistanın aç kalmasını umursamıyor. Amerikanın kaymak tabakası olan ermeniler ancak ekranlarda bir taraflarını açmayı biliyorken ülkesinde darbe olmuş umurlarında değil. Böyle millete böyle yönetim . Adamlar seksenlerden kalma ordu teçhizatı ile kalkıp Azerbaycan gibi zengin ve teknolojik ordusu olan bir ülkeye kafa tutarken de bunlara güvenmişti. Gel de şimdi ne mutlu Türküm diyene deme . İyi ki Türküm

12
0
yanıtYanıtla
objektif:

tabiki abd maydonoz olacak demekki abd ermeni zengin lobisi darbe istemiyor, daha somurulecek kemirilecek bir sivil yonetim var

7
1
yanıtYanıtla
Hacı:

Şimdide Amerika yalakalığımı başladı

6
2
yanıtYanıtla
Sakaryalı Hatun:

Masum Azerbaycanlı kardeşlerimizi vurmuşlardı. Kahrolun , yiyin birbirinizi!

5
0
yanıtYanıtla
KILIÇ:

AMİN. . İNŞAALLAH

yanıt2
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title