Haberler

    ABD Basını: Türkiye, Havalimanı Saldırısından Sonra Vahidov'u da Tutukladı

    Güncelleme:

    Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından tutuklanan 30 kişi arasında Tataristan asıllı Ayrat Vahidov'un da bulunduğu ortaya çıktı. Vahidov, Rus istihbaratının hedefinde.

    İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör saldırısının ardından tutuklanan 30 kişi arasında Tataristan asıllı Ayrat Vahidov da var. Vahidov, ABD ve Rusya'nın yakından tanıdığı bir isim.

    AFGANİSTAN'DA YAKALANDI, 2 YIL GUANTAMANO'DA KALDI

    Türkiye'de yaşayan Kuzey Kafkasyalı bir kaynak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin saldırının ardından tutukladığı 30 kişi içinde, 2001'de ABD tarafından Afganistan'da yakalandıktan sonra iki yıl Küba'daki Guantanamo Cezaevi'nde tutulan Vahidov'un da olduğunu belirtti.

    RUSYA TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI

    O dönem Afganistan'daki Taliban militanlarıyla birlikte gözaltına alınan 39 yaşındaki Vahidov, Guantanamo'da iki yıl geçirdikten sonra ABD hükümeti tarafından 2004'te Rusya'ya teslim edilmişti.

    Kısa süre sonra da terör faaliyetlerinde bulunduğuna dair hakkında yeterli delil bulunmadığına hükmeden Rus mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.


    ORTADOĞU ÜLKELERİNE SIĞINDI

    2005'te ise Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne bağlı özel harekat güçlerince gözaltına alındıktan sonra, iki ay hapis yatıp salıverilmişti.

    Hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmayan Vahidov, serbest kaldıktan sonra Rusya'dan ayrılarak Ortadoğu ülkelerine sığınmıştı.

    İSTANBUL'DA OTURDUĞU BİLİNİYOR

    Rus istihbaratı, Vahidov'u Suriye ve Irak'ta terör örgütleriyle beraber savaşmakla ve IŞİD dahil bazı terör örgütlerine militan kazandırmakla suçluyor. Ruslara göre Vakhitov aynı zamanda bu örgütler için bağış da topluyor.

    Voice of America'ya konuşan kaynaklar, Vahidov'un son yıllarda İstanbul'da oturduğunu ancak sık sık seyahat ettiğini belirtti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Guantanamo Afganistan Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (3)

    hhh:

    buşerefsizleri türkiyeye doldurdular bir sürü vatandaşımızın kanına girdiler ALLAH belanızı versin sizin çolu çocuğunuzda geberir inşallah devleti yöneten acizler

    5
    1
    yanıtYanıtla
    Rusya:

    tatarlarin yüz karası

    3
    0
    yanıtYanıtla
    giresunlu:

    iyade edin edin ruslar bunları tanır tahminimce buişin içinde abd var

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title