Haberler

Bob Marley'in 40 Yıllık Kayıp Kasetleri Onarıldı

Güncelleme:

Hayranları tarafından 'kayıp bantlar' olarak adlandırılan ve değerine paha biçilemeyen Bob Marley'in 40 yıllık kasetleri onarıldı. Kasetleri dinleyenler 'iç ürpertici' yorumunu yaptı.

Kuzey Londra'daki Kensal Rise bölgesinde, dünyaca ünlü müzik grubu Bob Marley and The Wailers'ın Avrupa turlarında kaldıkları bir otelin bodrumunda 13 adet analog kaset bulunmuştu. Hayranları tarafından paha biçilemez bulunan bu kasetler, kurtarma çalışmaları sonucu ilk kez dinlendi.

KURTARMA ÇALIŞMASI BİR YIL SÜRDÜ: SONUÇ 'İÇ ÜRPERTİCİ'

Bob Marley hayranları tarafından 'kayıp ana bantlar' olarak adlandırılan, bulunduklarında tamir edilemez derecede tahrip oldukları düşünülmüş ancak bir yıl süren detaylı kurtarma çalışmasından sonra onarılan kayıtlar 'iç ürpertici' olarak tanımlanıyor.

KONSER KAYITLARI İÇERİYOR

Kasetler, Bob Marley'in 1974 - 1978 yılları arasında Londra ve Paris'te verdiği konserlerden 'No Woman No Cry', 'I Shot The Sheriff' ve 'Jammin' gibi Marley klasiklerinin kayıtlarını içeriyor.

DİJİTAL ORTAMA AKTARILDI

Bulunan 13 kasedin iki tanesi boş bir tanesi ise onarılmaz durumda olmasına rağmen 10 adet kasedin onarıldığı ve dijital ortama aktarıldığı ifade edildi. Kasetlere sahip olan Jazz şarkıcısı Louis Hoover, "Kayıtları dinlediğimizde içimiz ürperdi." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Bob Marley Londra Kültür Sanat Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title