Haberler

Dünya Şampiyonu İçin Ödül Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran PTT Spor Kulübü sporcusu Zeliha Ağrıs'ın bu başarısıyla Türkiye'yi gururlandırdığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran PTT Spor Kulübü sporcusu Zeliha Ağrıs'ın bu başarısıyla Türkiye'yi gururlandırdığını söyledi.

Güney Kore'de düzenlenen şampiyonada altın madalya alan milli tekvandocu Zeliha Ağrıs için Bakanlık Spor Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Arslan, törende yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasının önemine dikkati çekerek, geleceğin teminatı olan gençlerin gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Gençlerin 15 Temmuz hain darbe girişiminde millet olma şuuruyla sokaklara çıktığını anımsatan Arslan, "Çok iyi bir ülkeyi geleceğin teminatı gençlere emanet edebilirsiniz ancak o gençleri iyi yetiştiremezseniz o işin bir ayağı topal kalır. Gençler, 'Biz ecdattan aldığımız mirasın, nasıl bir emaneti omuzladığımızın farkındayız. Millet olma şuuruyla hainlerle baş etmenin ne demek olduğunu biliyoruz.' dediler." ifadelerini kullandı.

Arslan, Bakanlık olarak gençlere sahip çıkmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, Ulaştırma Spor Kulübü bünyesinde Cihat Kutluca, Şakir Bezci, Kadriye Selimoğlu, Bahri Tanrıkulu, Hamide Bıçkın Çetiner gibi dünya şampiyonları yanında, 30'a yakın Avrupa şampiyonu ve yüzlerce uluslararası şampiyon yetiştiğini bildirdi.

PTT Spor Kulübü'nün Antrenör Ali Sarı önderliğinde pek çok şampiyon yetiştirdiğine işaret eden Arslan, "Onlardan beklentimiz yüksek. Sevgili kızım Zeliha, hepimizi gururlandırdın. Gözlerimizi yaşarttın. Türk Bayrağı'nı o salonda taşırken gururlanmaman, İstiklal Marşı'nı okuturken kendinden geçmemen mümkün mü? Artık sen Orta Anadolulu emekli bir anne ile babanın kızı Zeliha değilsin. Sen artık 80 milyonun kızı Zeliha'sın. Zeliha'nın aldığı ödüllerin manevi değeri tartışılamaz. Bir ödül de biz vermek istiyoruz. Kurallardan taviz vermeden ailesine kolay gitsin gelsin istiyoruz. Bakanlık olarak kendisine bir cip vermek istiyoruz." diye konuştu.

"Başarımızın dünya sahalarına taşınması bizi onurlandırdı"

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyi·k de PTT Spor Kulübü sporcusu Ağrıs'ı başarısından dolayı tebrik ederek, milli tekvandocunun kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye ve PTT'ye büyük bir gurur yaşattığını ifade etti.

Son 15 yıldır PTT'nin gözle görülür şekilde ilerleme kaydettiğini vurgulayan Bozgeyik, "Bir dünya markası olmak için 40 bin kişilik çalışanımızla gece gündüz hareket etmekteyiz. Kültürde, sanatta, sporda da bir marka olmak yolunda hedefler koyarak gayret gösteriyoruz. Zelihamızın bu başarısında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sporda sağladığımız başarının dünya sahalarına taşınması bizi onurlandırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Plaket takdimlerinin ardından milli tekvandocu Ağrıs'a söz konusu cipin anahtarı teslim edilirken, Bakan Arslan tarafından kendisine bir de cep telefonu hediye edildi. Antrenör Ali Sarı'ya ise Bakanlık tarafından 20 bin lira ödül verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Arslan Güney Kore Ali Sarı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title