Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs aşısıyla ilgili umutları yıkan sözler: Hiçbir zaman bulunamayabilir

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, 165 aşı çalışmasına rağmen, koronavirüs salgınını tamamen bitirecek "sihirli silahın" hiçbir zaman olmayabileceğini ve "normalliğe" giden yolun uzun olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 aşısı için umut olduğunu ancak hiçbir zaman bulunamama olasılığı da bulunduğunu açıkladı. Kurumun başkanı Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından yapılan basın toplantısında konuyla ilgili "sorunu çözecek sihirli anahtar henüz yok belki de hiçbir zaman olmayacak" ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve DSÖ Acil Durum Birimi Başkanı Mike Ryan yaptıkları ortak basın açıklamasında "maske takma, sosyal mesafenin korunması, el yıkama ve test sayısı" konusunda bütün ülkelere çağrıda bulundu.

"MASKE DAYANIŞMA SEMBOLÜ OLMALI"

Maskelerinin dünya çapında "bir dayanışma sembolü" olması gerektiğini ifade eden Ghebreyesus, "İnsanlara ve hükümetlere mesajımız açık. Salgını kontrol edebilmek için gereken her şeyi yapın" dedi.

"KESİN ÇÖZÜM OLMAYABİLİR"

Bazı aşıların klinik deneme aşamasında üçüncü fazda olduğunun altını çizen Ghebreyesus, "Hepimizi enfeksiyondan koruyabilecek aşılar geliştiriliyor ama kesin bir çözüm olmayabilir" dedi.

Öte yandan Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, koronavirüs salgını nedeniyle gelecekte eski normale geri dönüşün asla mümkün olmayacağını söylemişti.

TOPLAM 165 AŞI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Dünyada şu anda temel olarak iki farklı aşı çalışması yürütülüyor. Birinci kategoride, virüsün genetik kodu üzerinden aşı üretilmesi amaçlanıyor. Diğerinde ise zayıflatılmış veya etkisizleştirilmiş virüs üzerinden çalışma yürütülüyor. Uzmanlar farklı aşı çalışmalarının başarılı olmasının da önemini vurguluyor. Olası aşıların, farklı insan grupları üzerinde enfeksiyon oluşumunu önleme görevi görebileceği değerlendiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Kovid-19 için 24 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla aralarında Türkiye'nin de olduğu ondan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor.

Türkiye'den Boğaziçi, Ege, Ankara, Ortadoğu Teknik, 9 Eylül, Selçuk, Acıbadem, Erciyes ve Bezmialem Vakıf üniversiteleri de aşı geliştirme yarışına dahil olan kurumlardan.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Türkiye Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (70)

Erkin:

Cinayet, siddet, tecavuz haberlerini gunluk goruyoruz ulkemizde!Keske bir sabah kalksak ASI yi bizim doktorlarin buldugu haberini gorsek insan nasil gurur duyar. Buyuk Onder Ataturk hep bilim, ilim, teknoloji dedi keske yolundan gitseydik. tv demafya dizileri izledik, sabahlari dedikodu programlari izledik, okumadik, yazmadik, arastirmadik. Tarihimizi bile dizilerden ogrenmeye calistik cok yazik oldu cok.

8
1
yanıtYanıtla
Anti Kamal:

Büyük Önder dediğin kişinin gerçekte adını, babasını, servetini, ilişkilerini bilmeyen izcileri olarak elbette Türkiye hep böyle geri kalır

yanıt1
yanıt2
Mrt:

Adamin tipinte hayir yokki millete hayri olsun. Hep olumsuz konusmaktan baska bir seye yaramıyor. Dunyada o kadar isin ehli doktorlar varken halen bulunamayan bir aşı söz konusu. Niye bulunamiyor acaba yada bulunmasini istemiyorlar.

4
1
yanıtYanıtla
sağlıkçı:

artık şu adamı hiçbir yerde görmek istemiyorum.

4
0
yanıtYanıtla
ald:

Trump DSÖ den ayrılmakta haklıymış bence. Çok etkisiz ve basiretsiz bir kurum. Ülkeler ası bulmak ve normale dönmek için uğraşırken bu şekilde çıkıp aciz açıklamalar yaparlarsa daha bir çok ülke DSÖ ye desteğini çekecektir

3
0
yanıtYanıtla
Mert:

Bu adam ve bu kuruma itibar etmeyin. Yalancı düzenbazlar. Süreci nekadar uzatırlarsa iyi.

3
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Bu örgüt niye bu kadar umutsuz? Ayrıca niye bir çare bulmuyor?

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı yazınız.:

çare bulmamalarının sebebi işin içerisinde kendilerininde olup dünyadaki nüfusu kendi yöntemleri ile azaltmak

yanıt2
yanıt0
ADALET AĞANINOĞLU:

Trump haklı. O makama başka bir adam getirsinler.

3
0
yanıtYanıtla
:

Bu adam sanki tüm dünya hastalasansa rahatlayacak gibi duruyor. Umut yok, hep öldük, öleceğiz diyor ! Tamam, hastalık var anladık ama senin açıklamalar birileri tarafından bilinçli olarak koparılan fırtınalar gibi. Maksat hastalık mı? Yoksa ekonomik kriz çıkarmak mı? Felaket tellalı gibi yahu...

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title