Haberler

Dünya Pilotlar gününde iki pilota acı veda... Düşen uçakta hayatını kaybeden pilotların cenazeleri ailelerine teslim edildi

Güncelleme:

Dünya Pilotlar gününde iki pilota acı veda.

Dünya Pilotlar gününde iki pilota acı veda... Düşen uçakta hayatını kaybeden pilotların cenazeleri ailelerine teslim edildi

BURSA Bursa'da dün henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen eğitim uçağında bulunan pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar'ın cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu Morgunda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili konuşan acılı aile uçağın düşme nedeninin detaylı incelenmesi ve ne kadar süre havada kaldığının incelenmesi için yetkililere seslendi. Diğer yandan 26 Nisan'ın Dünya Pilotlar Günü olduğu ve iki pilotunda bugün son yolcuklarına uğurlanacakları öğrenildi.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül sokak üzerinde uçtuğu sırada evlerin üzerine düşerek yanmaya başladı. Öğretmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar, düşme neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti. Düşen Teknam-2002 marka uçağın YBS Sondaj ve Havacılık isimli şirketin sahibi Yenal Ahmet T.'ye ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemelere göre uçağı 90 saatlik uçuşu tamamlamak için kiralayan kıdemsiz pilot Murat Avşar'ın kullandığı tespit edildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili YBS Havacılık şirketinin sahibi Yenal Ahmet T., uçağın sivil havacılık uçuş kurallarına uygunluğunu denetleyen firma sahibi Fevzi A. ve Uçak Teknisyeni Mustafa K. gözaltına alındı. Emniyette ilk ifadelerine başvurulan 3 kişi daha sonra serbest bırakıldı. Kırım ekibinin gece saatlerinde yaptığı inceleme çalışmalarının ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

Sabah saatlerinde cenazelerini almaya gelen pilot Furkan Otkum'un dayısı Ahmet Polat uçağın uzun süre havada kaldığını hatta bir bilgiye göre İzmir'e gidip geri döndükten sonra aynı uçağı Furkan Otkum'a eğitim yapması için verildiğini iddia etti. Sözlerine şirket yetkililerine seslenerek devam eden Polat, " Bir uçağın kaç saat uçacağını bizim hocalarımız çok rahat söyleyebilirler. Aynı zaman da firmanın bir envanterinin olduğunun ve bu envanterde kaç adet uçağının olduğunu, uçakların hangi model olduğu rahat bir şekilde görülebilir. Yeni bir Furkan faciası olmaması adına söylüyorum. Bu insanlar bizim tepemizde uçuyorlar. Yani vasıflımı vasıfsız mı nasıl bu aşamaya gelmiş. Bunların araştırılması gerekiyor. Bizim canımız gitti ama başka canların gitmesini istemiyoruz. Lütfen yetkililerin buna bir önderlik yapması gerekiyor. Uçağın havada uçması ve inmesi bir kontrole tabi olması gerekiyor. Bunları kontrol eden firmalar kimler. Kimler denetliyor. Son olarak çalışma mesaisine bakılırsa, Furkan'ın neden düştüğü yada neden düşürüldüğü ortaya çıkacaktır. Furkan çok başarılı ve çok uçuş saati olan bir öğrenciydi. Furkan sevilen ve ayrıca herkesin onunla çalışmak istediği bir insandı. Burada ben şirketi suçlamıyorum ama suçlamak için elimizde donelerin olması gerekiyor. Bunlar nelerdir envanterdir. Bu uçak İzmir'e gidiyor. İzmir'den dönüyor. Tekrar Furkan'a veriliyor eğitim vermesi için. Bu doğrumu dur, değilmidir bizim aldığımız bilgiler. Yetkililerden bir an önce bu konuyu aydınlatmasını istiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Diğer yandan Türkiye'nin ilk pilotu olma unvanına sahip Fesa Evrensev'in Türkiye semalarındaki ilk uçuşunu 26 Nisan 1912'de gerçekleştirmesi dolayısıyla 26 Nisan günü "Dünya Pilotlar Günü" olarak seçildi. Uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Furkan Otkum ve Murat Avşar'ın Adli Tıp Kurumu Morgunda yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Ailesi tarafından teslim cenazesi teslim alınan Furkan Otkum'un cenazesi İstanbul Kurtköy Mezarlığında kılınacak olan ikindi namazının ardından defnedileceği öğrenildi. Murat Avşar'ın cenazesi ise memleketi olan Mersin'e gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Adli Tıp Kurumu Pilot 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte çıktı mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title