Haberler

Dünya Gıda Günü'ne özel kırmızı et seçmenin incelikleri

Güncelleme:

Her yıl 16 Ekim'de kutlanan Dünya Gıda Günü'nün bu yılki teması "sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi herkes için ulaşılabilir kılma" olarak belirlendi.

Bu noktada sağlıklı ve dengeli beslenmek için püf nokta doğru ürünü seçebilmek. Konu kırmızı et olunca güvenilir bilgiyi bulmak da zorlaşıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme temasıyla kutlanacak Dünya Gıda Günü'nde Bonfilet, et seçmenin tüyolarını tüketicilerle paylaşıyor.

ETİN RENGİ VE KOKUSU KENDİNİ ELE VERİYOR

Satın alacağınız etin tüketime uygun olup olmadığını anlamanız için birkaç önemli nokta var. Bunlardan birincisi etin rengi. Yeni kesilmiş bir et kadar olmasa da satın alacağınız etin canlı ve parlak kırmızı renge sahip olması gerekiyor. Aynı şekilde yüzeyinde aşırı ıslaklık ve yapışkanlık bulunmamasına dikkat edilmeli. Etin kendine has kokusundan farklı olarak ağırlaşmış bir kokuya sahip olmaması, ilaç ya da dezenfektan kokusu olmaması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.

VETERİNER HEKİM MUAYENESİNDEN GEÇMELİ!

Tüketiciye sunulacak etin sağlık açısından risk yaratma ihtimalini önlemek için kesilecek hayvanların muhakkak veteriner hekim muayenesinden geçmesi gerektiğinin önemine değinen Bozkuş, kesim, parçalama ve paketlenmenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı tesislerde yapılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT!

Uygunsuz saklama koşulları etin üzerinde zararlı mikroorganizmaların üremesi için uygun ortam oluşturuyor. Tedarik sürecinde soğuk zincir şartlarında saklanmış olmasına ve ambalaj üzerinde hasar bulunmamasına bakılmalı. Eğer dondurulmuş bir ürün alınıyorsa, son kullanma tarihleri mutlaka kontrol edilmeli. Fazla alınan etleri tek kullanımlık paketler halinde bölerek derin dondurucuda muhafaza etmek ise sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan biri.

EN İYİ SATICI GÜVENDİĞİNİZ SATICI

Gıda tüketiminde en çok dikkat edilmesi gereken konu sağlıklı ve güvenilir olması. Etinizi aldığınız yeri tanır, üretimden sofranıza gelene kadar her aşamasına şahit olabileceğiniz bir marka seçerseniz, güvenle tüketebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title