Haberler

Dünya Gıda Günü

Muş'ta, Dünya Gıda Günü dolayısıyla merkeze bağlı Yeşilova beldesindeki yatılı bölge ilköğretim okulunda program düzenlendi.

Muş'ta, Dünya Gıda Günü dolayısıyla merkeze bağlı Yeşilova beldesindeki yatılı bölge ilköğretim okulunda program düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, okulun konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, gıda arzı ve gıda güvenilirliği ile tarımsal kalkınma ve kırsal yoksulluk arasındaki kapsamlı politikaların ve sinerjinin geliştirilmesi, kırsalda yaşayanların sosyal haklarının iyileştirilerek, gelirlerinin ve kapasitelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Dünya Gıda Günü'nün bu yıl ki temasının "Sosyal Koruma ve Tarım; Kırsal Refahın Arttırılması" olduğunu ifade eden, Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Sosyal koruma, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerin dahil olduğu bireylerin ve ailelerin risklere karşı korunmaları için düzenlenmiş ve onların yaşama koşullarını tehdit eden gelir kaybı ve gider artışlarının karşılanması için ihtiyaç duydukları gereksinim ve dayanışmanın, kamu programları aracılığıyla kurumsallaştırılmasıdır. Sosyal koruma ve kırsal refahın arttırılması, kısaca kentlerle kırsal alanın gelişmişlik farkının azaltılarak, kırsal toplumun fakirlik tehdidi altında olanlarının iş ve yaşam koşullarının bulunduğu yörede iyileştirilmesidir."

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Gıda Günü Mehmet Gündoğdu Yeşilova Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title