Haberler

Dünya Devi İki Şirketi Bir Araya Getireceğiz"

Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, "Dünya devi iki şirketi bir araya getireceğiz.

Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, "Dünya devi iki şirketi bir araya getireceğiz. Bu iki şirketin büyüklüğü 200 milyar dolarlık hacme sahip. Elimizde öyle bir potansiyel var ki keşke açıklayabilsem. Bahsettiğim yılda 1 milyon turist rakamı en az rakam, 1 milyon turist ile başlayıp 5 milyona çıkacağız" dedi.

Keskin, turizm faaliyetleri ve 1 milyon Amerikalı turist hedeflerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve daha hala içi keşfedilmeyen birçok tarihi yapının bulunduğunu belirterek, "Paris'e Mona Lisa tablosu için bu kadar turist getirmeyi nasıl becerdilerse biz de elimizdeki tarihi mekanları doğru değerlendirerek, bacasız sanayi olan turizmi İstanbul'a getirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin çok stratejik bir noktada olduğunu ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"İstanbul şu anda en güvenli şehir. Sistematik olarak ülkemiz aleyhine çok ciddi karalama kampanyaları düzenleniyor. Bu karalamayla darbe yapıyorlar. Biz de daha iyi, lüks yatırımlarımızı ve değerlerimizi bir şekilde ön plana çıkararak turizmi tekrar akredite etmek istiyoruz. Almanlar gibi büyük arabalar üretmiyoruz, Amerika ve Irak'taki gibi yer altı kaynaklarımız yok. Elimizdeki en önemli kaynaklardan biri turizm. Turizm Türkiye'deki en büyük sektörlerden biri. Otelcilikten önce turistleri gezdirme ile bu işe başladık. Üstü açık otobüsleri getirdik, Londra'daki modeli uyguladık. Son 12-13 senede birçok şeyin değişime uğradığını görünce otel yatırımlarına başladık. Yatırımlarımız günden güne iyi bir şekilde büyüdü. Turizm hizmet sektörüdür, iyi hizmet etmezseniz iyi bir çekim merkezi haline gelmezsiniz."

Keskin, dünyada milyarlarca insanın bulunduğunu, dünyanın artık değiştiğini anlatarak, "Eskiden Çin malları dediğinizde 1 dolarlık mal anlardınız şimdi her şeyi üretiyor. Zenginleştikçe onlar da gezmek istiyor. Uzak Doğu'daki Japonya, Amerika Kıtasındaki ülkeler Türkiye'ye gelmek istiyor. Türkiye'nin çok önemli bir tanıtıma ihtiyacı var. Ülke olarak hep beraber o pazarlara açılmamız lazım." diye konuştu.

ABD, Kanada, Çin pazarının çok büyük olduğunu aktaran Keskin, "İstanbul merkezli yatırımlar düşünüyoruz. Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gibi tarihi mekanlarımız var. Ama mesela kruvaziyer ile Karadeniz turu yapmak, Sinop, Rize, Trabzon'u göstermek istiyoruz. Bölgesel güzellikleri ve organik ürünleri tanıtmayı arzu ediyoruz." dedi.

Keskin, Soğukçeşme Sokağı, Yeşil Ev, İshakpaşa Konağı'na yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, "İçinde 1700 yıllık sarnıçları, Roma döneminden kalma tünelin bulunduğu bir yerden bahsediyorum. Tarihi doku çok önemli, Anıtlarla ya da kendi bünyemizde akademisyenlerden de destek alıyoruz." şeklinde konuştu.

Restorasyonlarla ilgili izin almakta güçlük yaşandığını savunan Keskin, bir şeyi alıp "şuraya koyalım mı?" denildiğinde 2 seneden önce cevap alamadıklarını, bir evrakın yatırımcının önü kesmemesi gerektiğini söyledi.

Keskin, bu yatırımlarla Amerika Kıtasından 1 milyon turisti Türkiye'ye getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile çalışıyoruz, onlardan çok hızlı cevap alabiliyoruz." yorumunu yaptı.

Dünya devi iki şirketi bir araya getireceklerini bildiren Keskin, "Bu iki şirketin büyüklüğü 200 milyar dolarlık hacme sahip. Elimizde öyle bir potansiyel var ki keşke açıklayabilsem. Bahsettiğim yılda 1 milyon turist rakamı en az rakam, 1 milyon turist ile başlayıp 5 milyona çıkacağız" şeklinde konuştu.

Dan Brown'ın Melek ve Şeytanlar kitabında Roma tünellerinden bahsettiğini anımsatan Keskin, Dan Brown'a Türkiye'ye geldiğinde bu tünelleri göstereceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Keskin, basın mensuplarıyla Soğukçeşme Sokağı ve Yeşil Ev'deki restorasyon çalışmalarını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Keskin Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title