Haberler

Dünya Çapında Hizmet Veren Latek Holding ve Genpower Birleşiyor

Güncelleme:

1982 yılından bu yana yurt içi ve dışında birçok projeye imza atan Latek Holding, jeneratör sektöründe Türkiye'nin en büyüğü dünyanın ise 7'inci büyük şirketi Genpower Jenaratör Sanayi ve Ticaret A.Ş ile birleşiyor. Halka açık olan ve Borsa İstanbul'da (BİST) hisseleri işlem gören Latek Holding ile Genpower arasında "birleşme sözleşmesi" imzalandı. Birleşme sözleşmesinin imzalanmasına dair açıklama Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

Latek Holding ve Genpower'ın birleşmesi ile BİST'te öz sermayesi daha güçlü bir yapı oluşmuş olacak. Birleşme sözleşmesinin ardından her iki şirketin değerleme ve mahkeme tespitleri yapılacak. Ardından ise genel kurul düzenlenecek. Gerçekleştirilecek olan birleşme ile Latek Holding ve Genpower yurt içi ve dışındaki yatırımlarına daha güçlü devam edecek.

Latek Holding, sanayi ve hizmet sektöründeki yatırımlarıyla dünyanın 5 kıtasında 104 noktada hizmet veriyor. Son yıllarda Afrika kıtasında büyümeyi hedefleyen Latek Holding, 100 milyon dolarlık yatırımın ilk halkası olarak Kenya'da LTK Home markası ile yapı market açtı. Kenya'nın başkenti Naorobi'deki ikinci mağazanın açılışı için ise gün sayılıyor.

"Latek Lojistik" ve "LTK Dış Ticaret" olarak Kenya'da Afrika pazarına giren Latek Holding'in asıl hedefi yapı marketlerinden inşaata, enerjiden liman işletmesine, depolamadan dağıtıma yatırımlar yaparak Doğu ve Güney Afrika'daki ekonomik gelişmelerden büyük pay almak.

Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan "Birleşme ile Afrika kıtasında özellikle enerji yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Genpower'ın enerji konusundaki büyük gücü ve tecrübesi Latek Holding'in birkaç yıldır bu konuda Afrika kıtasının farklı ülkelerinde sürdürdüğü fizibilite çalışmalarının sonucunu daha hızlı alacak. Yatırımlarımıza enerji alanında da start vereceğiz" dedi.

Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Genpower) dizel, benzinli, doğal gazlı, jeneratörler ve senkronize gruplarla güç santralleri üretimiyle dünya çapında bir şirket olarak hizmet veriyor. Ankara'da 216 bin metrekare arsası üzerinde 51 bin metrekare kapalı alan fabrikasıyla, dünyanın en büyük kapalı ve açık alana sahip jeneratör fabrikasında üretimini sürdürüyor. Genpower, jeneratör sektöründe Türkiye'de pazar lideri Avrupa'da 3, dünyada ise 7'inci sırada yer alıyor. 2012 yılı ISO 500 büyük firmalar listesinde genel sıralamada 337. özel sektör sıralamasında ise 326. sırada olan Genpower dünyanın 120 ülkesine ihracat yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title