Haberler

DSÖ, koronavirüs aşısı için tarih verdi: Aralıktan itibaren onaya sunulmaya hazır olabilir

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı adayının regülatörlerin onayına sunulmak üzere aralık ayı veya 2021'in başında hazır olacağını bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle DSÖ salgın uzmanlarıyla toplantı düzenledi. AA muhabirinin, Türkiye, ABD, Rusya, Çin ve İngiltere'deki aşı çalışmalarındaki son duruma ilişkin sorusunu, DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan ve DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao cevapladı.

Dünyadaki aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Swaminathan, "Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10'u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek" dedi.

"ARALIKTAN İTİBAREN ONAYA SUNULMAYA HAZIR OLABİLİR"

Dr. Swaminathan, Kovid-19 aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere aralık ayı veya 2021'in başında hazır olacağını bildirdi. Bilim insanı Swaminathan, Kovid-19 için pek çok adayı olmasının, etkili ve güvenli bir Kovid-19 aşısı bulunma şansını artırdığına dikkati çekti.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao ise "Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek." dedi.

Simao, DSÖ'nün Kovid-19 aşısı için "ulusal regülatör makamlarla çok yakın çalıştığını belirterek, FAZ-3 denemelerinin fiilen sona ermesinden sonra yaygın bir aşılama için pek çok adım atılması gerektiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti, 37 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Cenevre İsviçre Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500

Yorumlar (31)

Boş haber:

Yahu yarasa çorbasına inandırıp 1 adamın 200 ülkeye yaydığı (sözde) virüsün aşısı da zaten yıl dönümünde çıkması çok manidar. Yazıklar olsun. Şunu unutmayın dünyayı yakarsa garibanlar yakar. Ey para babaları, ey dünyayı yönettiğini düşünen gafiller. Hiç biriniz hesap veremeyeceksiniz.

23
4
yanıtYanıtla
İdris:

Uzatma yürü

yanıt4
yanıt2
idrise cevaben:

la idris adam doğru diyo sen bas git yürüüüü

yanıt1
yanıt1
aşıya patent parasını almadı 7 milyar doları redde:

dr jonas Salk amerikada fakir bir göçmen ailenin çocuguydu, çocuk felci salgınının doruk noktasında olduğu sırada 1960 larda bulduğu aşıya patent almayı reddederek, 7 milyar doları elinin tersiyle bir kenara itti ben bu asıyı insanlik icin buldum en buyuk hediyem budur dedi ve bu sayede aşının son sürat seri üretime girmesini sağlayarak milyonlarca çocuğu ömür boyu sakat kalmaktan kurtardı tıp .tarihin en buyuk icatlarindan INSALLAH böyle parayi istemiyen iyi bir insan bulur aşıyi insanlik icin cok guzel olur..... dr jonas salka eküri olur......

9
1
yanıtYanıtla
The barbarıan:

Ne keder ne yas oooooooluuuuuurrrr yıldııızlaaarın aaaaaltııııındaaaaaa çakılaaar eeeeeeeeelmaaas ooooooooluuuuuuurr yıldızlaarın aaaaaaaaaltıııııındaaaaaa

yanıt0
yanıt0
Dr:

Yasadigimiz dunyada bu biraz zor (baya zor hatta imkansiz). Adama deli falan deyip onu itibarsizlastirirlar ya da bi suikaste kurban gider.

yanıt0
yanıt0
x men:

saçmalardan seçmelerin yorumları

yanıt0
yanıt0
CABBAR:

Umut fukaranın Ekmeği Ye Memedim Ye. Nasrettin hoca Göle yoğurt Mayası çalmış. Ya tutarsa Demiş

9
0
yanıtYanıtla
adil:

Müslümanların yapmadığı hiçbir aşı masum değildir.

3
5
yanıtYanıtla
naci ahmet:

müslümanlar hiç aşı yapmadıki

yanıt0
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title