Haberler

Dp Lideri Ağar İzmir'de Esnafla Buluştu

Demokrat Parti (Dp) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tek Başına İktidar Olamazsam Siyaseti Bırakırım" Şeklindeki Sözlerini Değerlendirdi. Ağar, "Oturup Böyle İpe Sapa Gelmez Sözlerle Siyaset Gündemi Yaratmaya Çalışıyor. Türkiye'nin Çözülmesi Gereken Sorunları İçin 4.5 Senedir Ne Yaptın Kardeşim?" Dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tek başına iktidar olamazsam siyaseti bırakırım" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Ağar, "Oturup böyle ipe sapa gelmez sözlerle siyaset gündemi yaratmaya çalışıyor. Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunları için 4.5 senedir ne yaptın kardeşim?" dedi.

Seçim çalışmaları için İzmir'e giden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı

Mehmet Ağar, Bornova çarşı yerinde partililerle buluştu. Partililerle kahvaltı yapan Ağar, sonra esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla selamlaştı. Bornova Çarşı yeri ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağar'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tek başına iktidar olamazsam siyaseti bırakırım" şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Ağar da şöyle karşılık verdi: "Başbakanın siyasette söyleyecek sözü yok. Esnafa, çiftçiye, işsizlere, KOBİ'lere söyleyecek sözü yok. Türkiye'nin terör sorununda

söyleyecek sözleri yok, çözümleri yok. Dış politikada Türkiye'nin itibarını sağlamak adına bir ağırlıkları yok. Oturup böyle ipe sapa gelmez sözlerle siyaset gündemi yaratmaya çalışıyor. Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunları için 4.5 senedir ne yaptın kardeşim?"

Başbakan Erdoğan'ın siyaseti bırakacağına yönelik açıklamasının samimi olup olmadığının sorulması üzerine Ağar, "Bu benim meselem değil. Bundan önce millete verdiği sözleri keşke değerlendirebilse" diye karşılık verdi.

Bu arada bir gazeteci, Başbakan Erdoğan'ın kendisini terör konusunda eleştirmesini nasıl değerlendirdiğini sordu. Ağar da bu soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ı bu konudaki her şeyi tartışabilmek için bir televizyon kanalında tartışmaya çağırdı. Başbakan Erdoğan'a seslenen DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, şöyle konuştu: "Başbakana bir çağrım var. Bütün danışmanlarını alsın gelsin, ben de tek başıma. İstediği televizyon kanalı, istediği meydanda tartışalım. Başbakanın terörü bizimle tartışmaya bilgisi, gücü

yeter mi acaba? Başbakan hayal satmakla meşgul, gerçeklerden kilometrelerce uzak. Hayal satışlarının sonu gelmiştir. Gücü yetiyorsa gelsin, 3 gün daha zaman var."

Diğer partilerin seçim sürecindeki tutumlarını da eleştiren Ağar, seçim sürecinin başladığı günden bu yana geçen zaman zarfında DP dışında hiçbir parti ve genel başkanın Türkiye'nin sorunları için çözüm üretemediklerini ve ortaya koyamadıklarını söyledi. Seçim süreci döneminde ucuz polemikler, hakaret, kavga çerçevesinin dışında sadece ülke meseleleriyle ilgilenen ve çözüm ortaya koyabilen tek parti olmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Mehmet Ağar, şöyle konuştu: ''Bunun, vatandaşın sağduyusunda, aklı

seliminde şuurunda büyük karşılık bulacağını bekliyoruz. Bundan çok rahatsız olanlar var. Kendi kendilerine bir yerlerde çizdikleri hükümet, koalisyon modelleri var. Bunun son 15 günde DP'nin olağanüstü çabası, milletin desteğiyle her yerde kırıldığı görülmüştür.''

DP'nin hızlı yükselişinden üzüntü ve rahatsızlık duyanların olduğunu düşündüğünü ifade eden Ağar, DP'nin olduğu noktaya kimseye boyun eğmeden geldiğini söyledi. Tek söz sahibinin millet olduğunu ifade eden Ağar sözlerine şöyle devam etti: ''Bir yerlerden itelenerek, desteklenerek Türkiye'de formül gerçekleştirilemez. Formülün tek sahibi millettir. Millet bu kararı verecektir. DP, bu noktaya kimseye boyun eğmeden geldi. Boyun eğdiği tek güç milletin iradesidir.''

Partisinden Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Sedat Bucak hakkında kesinleşen hapis cezası hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine Ağar, "Bunun değerlendirmesi olmaz. Hukuk ne derse o olur" karşılığını verdi.

Ağar, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra esnafı ziyaret etti, sohbet etti. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Ağar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle tek tek fotoğraf çektirdi. Ezan okunurken "Başbakan Ağar" sloganları atan partilileri susturan Ağar, ezana saygılı olunmasını istedi. Tezahürat eşliğinde alandan ayrılan Ağar'a, esnaf su ikram etti.

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title