Haberler

Doktorun Kalp Masajıyla Hayata Döndürdüğü Genç, 'Aşk' Kurbanı Çıktı

BURSA'da, Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice'nin hastanede sedyenin üzerine çıkıp duran kalbini çalıştırarak hayatta kalmasını sağladığı Osman Cengiz'i (32) bıçaklayan Emin Ç. (35), ilk kez hakim karşısına çıktı.

BURSA'da, Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice'nin hastanede sedyenin üzerine çıkıp duran kalbini çalıştırarak hayatta kalmasını sağladığı Osman Cengiz'i (32) bıçaklayan Emin Ç. (35), ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Emin Ç., mahkemedeki ifadesinde, "Eşim Derya'nın Osman ile ilişkisi vardı. Kendilerini uyardım. Derya yine onun evine gitti. Sinirlenip ben de peşinden gittim. Çıkan tartışmada Osman'ı bıçakladım" dedi.

Olay, geçen 22 Şubat tarihinde merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi'nde meydana geldi. Güvenlik görevlisi Osman Cengiz'in, göğsünden yaralı olarak getirildiği Muradiye Devlet Hastanesi'nin acil servisinde kalbi durdu. Burada görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice, sedyenin üzerine çıkıp Cengiz'in duran kalbini masajla çalıştırdı. Dr. Yenice, kalp masajını ameliyathaneye kadar sürdürdü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kalbinden bıçaklanan Osman Cengiz, yapılan ameliyatla hayatta kalmayı başardı.

Dr. Hüseyin Yenice'nin bu fedakarlığı, Sağlık Müdürlüğü tarafından ödüllendirilirken, sağlığına kavuşan Osman Cengiz ise taburcu edildi. Olay sonrası tutuklanan Emin Ç. hakkında ise 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bursa 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan Emin Ç., duruşmadaki ifadesinde, "Güvenlik görevlisi olarak çalışan eşim Derya'nın, evli olan meslektaşı Osman ile gönül ilişkisi vardı. Bunu biliyordum. Yaptıkları yanlışı kendilerine söyledim. Olay günü Derya'nın evli olan sevgilisinin evine gittiğini öğrendim. Hemen Osman'ı aradım. O da telefonu Derya'ya verdi. Eşim ile konuşurken araya giren Osman'ın eşi Refiye, bana adreslerini verdi. Ben de hemen belirtilen yere gittim. Evde Osman ile aramızda tartışma çıkınca, kendimi korumak amacıyla bıçağı rastgele salladım. Yaralamışım. Pişmanım" dedi.

Osman Cengiz ise, "İşyerimden arkadaşım olan Derya sabah erkenden evimize ziyarete geldi. Sonra Emin geldi. Bana zarar vereceğini hiç düşünmedim. O ise bıçakla saldırıp beni ağır yaraladı. Davacıyım" şeklinde konuştu.

Derya Ç. ise verdiği ifadede, "Hakim Bey, Osman benim sevgilim. Çok pişmanım. Böyle birliktelik yaşadığımın yanlış olduğunu biliyorum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasının verdiği dava, karar duruşması için ertelendi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yenice Osman Cengiz Yenice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title