Haberler

Doğuya Giden Yolculara Lokum İkramı

Tokat’ta doğu illerine otobüslerle yolculuk yapanlara lokum ikram edildi.

Tokat'ta doğu illerine otobüslerle yolculuk yapanlara lokum ikram edildi.

Terörü protesto gösterilerinde doğu ve güneydoğuya yolcu taşıyan firma otobüslerinin taşlanması ve bazı vatandaşlarının yaralanmasının ardından Tokat Vicdan Hareketi Derneği tarafından sağduyu çağrısı yapıldı. Tokat'ta, Trabzon'dan Adıyaman'a yolcu taşıyan bir yolcu otobüsü Sivas Karayolu üzerinde bulunan Şehrazat Restaurant önünde durduruldu. Yolculara lokum ikram edilirken, yaşanan olaylara karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yolcularda yapılan girişimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vicdan Hareketi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, basın açıklamasında Türk - Kürt kardeşliği ile 1071 yılında Muş'un Malazgirt Ovasında açılan koridor, asırlarca devam edecek bir bağı oluşturmuş olduğunu kaydetti. Birçok etnik unsuru ve mezhebi huzur içerisinde topraklarında barındıran Tokat'tan bir mesaj vermek istediklerini ifade eden Yılmaz, "Tarih boyunca farklı inanç ve kültürden insanıyla huzur içerisinde bugünlere gelebilmiş, adeta Anadolu topraklarında kardeşliği mayalamış olan Tokat'tan, yurdumuzun dört bir köşesine ve farklı inanç ve etnisiteden milyonlarca insanına şuan buradan selamlarımızı iletiyoruz.

Aynı yolda seyahat eden, farklı profillerde yolcular olarak, doğudan batıya, batıdan doğuya seyahat eden tüm kardeşlerimizin Allah yolunu açık etsin, Allah birlikteliğimizi, hoşgörümüzü daim etsin diyoruz. Anadolu insanına gözyaşı döktüren, kardeşkanı dökmek için vatan evlatlarına hain pusular kuran, türlü dinamiği devreye sokup provokasyonlarda bulunanlara fırsat vermeyeceğimizi, Anadolu insanının ferasetinin bütün fitneleri bertaraf edeceğini biliyoruz" dedi.

Tokat Vicdan Hareketi Derneğinden Niyazi Özdemir de Kürtler ve Türklerin binlerce yıldır süren bir kardeşliği yaşadığını ifade ederek, bu tür menfur olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

PROVOKASYONLARA GELMEYİN ÇAĞRISI

Yolcularda uygulamadan duydukları memnuniyet dile getirirken, yolcu otobüsünün şoförü Ramazan Arslan, biraz daha sağduyu ve iyi niyetle bu sorunların aşılacağını kaydetti. Arslan, 3 çocuk babası olarak yola çıkarken eşinin yaşanan olaylardan dolayı kendisini ağlayarak evden uğurlandığını ifade ederek, "Eşim yolda başımıza bir şey gelmesinden endişelendi. Bu akşam kendisini aradım yapılan bu tür organizelerden bahsettim biraz rahatladı. Ben Türkiye'de seyahatlerimizde huzurlu bir yaşam ülkemizde Allahü Teala huzurlu bir yaşam nasip eder inşallah. Bu tür provokasyonlara gelmeyelim. Adıyamanlıyım, Türkiyeliyim diyorum. Her yerde inşallah Allah'ın izni ile böyle rahat yolculuklar yaparız. İnşallah halkımız daha iyi niyetli sağduyulu olur. Bu tür provakasyonara engel olur, prim verdirttirmeyiz inşallah" diye konuştu.

Daha sonra programa katılanlar yolcu otobüsünü el sallayarak uğurladı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Trabzon Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title