Haberler

Doğudan-Batıya, Batıdan-Doğuya Mektup Kardeşliği" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt Gençlik Merkezi dış görünüş Ebru Demir'in açıklaması 18 Mart ortaokul öğrencisi Esra Fırat, konuşması Siirt Gençlik merkezi liderlerinden Salih İnan Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi tarafından "Doğudan-Batıya, Batıdan-Doğuya Mektup Kardeşliği" projesi hayata geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt Gençlik Merkezi dış görünüş

Ebru Demir'in açıklaması

18 Mart ortaokul öğrencisi Esra Fırat, konuşması

Siirt Gençlik merkezi liderlerinden Salih İnan Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi tarafından "Doğudan-Batıya, Batıdan-Doğuya Mektup Kardeşliği" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Siirt merkezse bağlı okullarda okuyan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini batıdaki öğrencilere yansıta bilmeyi amaçlıyor.

Bölgede yaşanan olaylara rağmen aradaki kardeşliği korumaya çalıştıklarını söyleyen Ebru Demir, AA yaptığı konuşmada; "Bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen biz bu aramızdaki kardeşliği sonsuza dek sürdürmek için 'Doğudan Batıya Batıdan Doğuya Mektup Kardeşliği' projesine gönülden katılarak dostluk köprüsünü sağlam temellerle sürdürmek istiyoruz. Mektuplarınızı ve kitaplarınızı gönülden bekliyoruz." Dedi.

Ardından 18 Mart ortaokul öğrencisi Esra Fırat, yazdığımız mektupları topladığımız kitapların arasına koyuyoruz ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.

Fırat; "Siirt Gençlik Merkezi tarafından uygulamaya konulan "Doğudan Batıya Batıdan Doğuya Mektup Kardeşliği" projesinde yer aldığım için çok mutluyum. Bölgede yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen biz aradaki bağı koparmayacağız daha da güçlendireceğiz. Projeyi gerçekleştiren Gençlik Merkezine teşekkür ederim. Yazdığımız mektupları topladığımız kitapların arasına koyup Batıdaki kardeşlerimize göndereceğiz." Dedi.

Projeyi yürüten Siirt Gençlik merkezi Liderlerinden Salih İnan ise şunları söyledi: "Doğudan Batıya Batıdan Doğuya Mektup Kardeşliği" projesi kapsamında Siirt merkeze bağlı ilkokul ve ortaokullarda gençlerimizin duygu ve düşüncelerini Batıdaki kardeşlerimize yansıtabilmeleri açısından böyle bir proje geliştirdik. Bölgede yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bu projenin amacına ulaşması açısından çok önemli bir projedir. Bu da birlik ve beraberliğimizin daha çok pekişmesi açısından gençlere bu duygu ve düşünceyi yükleyebilmek açısından güzel bir amaçlı proje. Bu projedeki amacımız şuydu; geçmişten günümüze gelen, gelişen teknoloji ile birlikte kaybolmaya yüz tutmuş olan mektup geleneğinin daha da sürdürülmesi ve o geleneğin sürdürülmesi açısından bu projeyi yürütüyoruz." Dedi.

Yazılan mektuplar toplanılan kitapların arasına konularak posta yoluyla Batıdaki illere gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ebru Demir Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title