Haberler

Doğuda Barışın Dili Siyasete Hakim Kılınmalı"

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan: "Bayrak hepimizin değeridir.

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde huzurun sağlanması için barışın dilinin siyasete hakim kılınması gerektiğini söyledi.

Ademhan, yönetim kurulu üyeleriyle Ege Bölgesi Sanayi Odası lokalinde "Çözüm süreci ve Lice'de yaşanan olaylara" ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren Ademhan, olayın Türk halkı kadar Kürt halkını da üzdüğünü belirterek, "Bayrak hepimizin değeridir. Bu provokatif bir çalışmadır, kınıyoruz. Bu olay bütün Kürtler'i ve Türkiye halkını üzmüştür. Daha önce de bayrak indirme olayları oldu ve arkasından provokatif eylemler çıktı. Bunu yapanlar güçlü bir Türkiye istemiyor" dedi.

Türkiye'de son 30 yılda yaşanan kardeş kavgasında 35 bin 580 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Ademhan, sağduyu çağrısında bulundu.

Çözüm süreci

Çözüm süreciyle yaklaşık 1.5 yıldır anaların ağlamadığını, Türkiye'nin doğusundan hiçbir asker cenazesinin gelmediğini ifade eden Ademhan, "Bin yıldan beri bu topraklarda kader birliği yapmış kardeş Türk ve Kürt halkını acıya boğacak her türlü eylem ve söylemden uzak durulmalıdır. Bu sorumluluk hükümetin olduğu kadar tüm siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşların ve medyanındır" diye konuştu.

Ademhan, bir gazetecinin "çözüm sürecinde hükümetin samimi olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna, "Hükümet cesaretli adımlar atmıştır. Hükümetin bu adımına karşılık vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları olarak bizler neler yapıyoruz. Hepimize görev düşüyor. Bu sadece hükümetin görevi değildir, hepimizin görevidir" cevabını verdi.

Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkan Koç Ali Al ise bir düşünce kuruluşu olarak ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin hakim olmasını istediklerini bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ferhan Ademhan Türkiye Lice Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title