Haberler

Doğanşehir'de Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçede 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temelini attı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçede 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temelini attı.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Başkan Küçük tarafından yaptırılan Doğanşehir Hüsne Küçük Kız İmam Hatip Anadolu Lisesinin yanına yaptıracak 200 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı.

Kaban, Yıldız Küçük Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yurdu yaptıran Başkan Küçük'e teşekkür etti.

Çalık, Küçük'ün ilçeye önem hizmetler getirdiğini anımsatarak, kentte doğalgaz giden ilk ilçenin de Doğanşehir olduğunu aktardı.

İlçeye küçük sanayi sitesi kazandırılması için çalışmaların devam ettiğine değinen Çalık, 100 yataklı hastanenin ise inşasının devam ettiğini dile getirdi.

Küçük'ün hayırsever olduğunu anlatan Çalık, şöyle devam etti:

"Vahap amca, Doğanşehir Meslek Yüksekokulu'nu tek başına yaptı. Ellerine ve yüreğine sağlık Vahap amca. Vahap amcanın 2 hanımı, 9 evladı, 27 torunu var. Sayın Cumhurbaşkanımız 4 yıl önce Doğanşehir'e geldiğinde Vahap amcanın evine misafir olmuştu. Vahap amca 2 hanımını yanına alarak, 'Bunlar çocuklarımın annesi' demişti. Şimdi çocuklarının annesinin birinin adına okul, birinin adına yurt yaptırıyor. O gün Cumhurbaşkanım, Vahap amcadan ilçeye imam hatip lisesi ile bir de yurt yapmasını istedi. O gün Cumhurbaşkanımıza söz veren Vahap amca bugün sözünü yerine getirdi. Cumhurbaşkanımıza verdiği sözü yerine getirdiği için Vahap amcaya ve ailesine teşekkür ediyorum."

Başkan Küçük, bir yıl önce ilk eşi adına lise yaptırdığını hatırlatarak, bu yılda ikinci eşinin adına öğrenci yurdu yaptırdığını söyledi.

İlçeye yatırım yapmaya devam edeceğini dile getiren Küçük, "Doğanşehir ilçesinde açtığımız tekstil fabrikasında 300 kişi çalışıyor. Bunu yakın zamanda bin kişiye çıkartacağım. İlçede işsizliği önlemek için ilçemiz ile Malatya arasına işçi servisi koyduk. Amacım insanlara ekmek vermek. Bundan daha güzel şey yoktur. Allah bana sağlık vermiş, ondan sonra maddi imkan da vermiş, ben bu hizmetleri yapmazsam mahşer günü Allah bunun hesabını bana sormaz mı, soracak. Benim mesajım, insanlar ellerinden geldiğince insanlara faydalı olsun." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da 16 derslikli Doğanşehir Hüsne Küçük Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ve 200 kapasiteli öğrenci yurdunun yapımını üstlenen Vahap Küçük'e ve ailesine teşekkür etti.

Ardından dualar okunarak, Yıldız Küçük Kız Öğrenci Yurdunun temeli atıldı.

Kaban, Çalık ve beraberindekileri daha sonra Küçük'ün yaptırdığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek, incelemede bulundu.

Küçük, annesinin ve babasının adına ise Doğanşehir'e bağlı Elmalı Mahallesi'nde sağlık ocağı ile ilkokul yaptırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Vahap Küçük Doğanşehir Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title