Haberler

Doğan'dan Konak Tramvayı Eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Konak Tramvayı, sağlıklı ve doğru bir şekilde hizmete açılsın. Tramvayın İzmir'e hak ettiği şekilde kazandırılmasını ve daha önce yaşanan kazalardan ders alınmasını istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Konak Tramvayı gündeme geldi. Projenin İzmir için bir kazanım olduğunu ancak yapımı ve inşaatı süresinde yaşanan aksaklıkların kente katkıdan çok zarar getirdiğini savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Projeye karşı değiliz ama bu yatırımın hayata getiriliş ve inşaatı nedeniyle katkıdan çok zarar getirmiştir. Göstermelik bir şekilde bugün tura çıkarıldı. Bugüne kadar faydasından çok zararına şahit olduğumuz, yeşil alanları katleden, mali zararlarla gündeme gelen Konak Tramvayı'nın kente fayda sağlayacağına inanıyor musunuz? Ana arterlerde yaşanan trafik çilesi artık bitsin. Konak Tramvayı, sağlıklı ve doğru bir şekilde hizmete açılsın" diye konuştu.

"Zarar var"

Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan Doğan, deneme seferleri yapılan Konak Tramvayı'na ilişkin eleştirilerini sıralayarak şöyle konuştu: "Tramvay ilk deneme seferini yaptı. Tramvay kentimiz için bir kazanımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tramvay süresinde tamamlanmamış olsa da İzmir için küçük, ama İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok önemli bir adım. Bugün güle oynaya çıkılan seferde her şey güllük gülistanlık gözükse de diğer boyutunu dinlemenizi istiyoruz. Belediyenin proje aşamasındaki öngörü yoksunu tavrı nedeniyle ortada olumsuz tablo ve zarar var. Bunun bir başarı gibi sergilenmesi doğru olmadı. Kaş yapayım derken göz çıkartıldı. Belediyenin kıyı tasarım çalışmaları esnasında milyonlarca lira harcanarak yenilenen alanlar proje için bozuldu. Ortada bir iş bilmezlik ve zarar var. Fatura gene İzmirlilere çıktı. Projeye karşı değiliz ama bu yatırımın hayata getiriliş ve inşaatı nedeniyle katkıdan çok zarar getirmiştir. İnşaatına başlandıktan sonra güzergahı defalarca değişti. Dört kere de bürokratlar değişti. Başarısızlığın faturası bürokratlara kesildi. Meslek odaları ile kavga dövüş bugünkü hale geldi. Başarısızlık abidesi oldu."

"Göstermelik"

İhale ve yer teslimi yapıldıktan 1,5 yıl sonra projenin inşaatına başlandığına dikkat çeken Doğan, "İhale şartnamesi gereği Haziran 2017'de bitmesi gereken proje halen hizmete açılamadı. Göstermelik bir şekilde bugün tura çıkarıldı. Bugüne kadar faydasından çok zararına şahit olduğumuz, yeşil alanları katleden, mali zararlarla gündeme gelen Konak Tramvayı'nın kente fayda sağlayacağına inanıyor musunuz? Şair Eşref Bulvarı'ndaki vatandaşların şikayetleri sizlere de intikal etmiştir. Trafik güvenliği açısından gereken önlemler alınmış mı? Yolculu seferlere başlandığında her seferinde teknik çalışanlar koşarak yol mu açacak? Biran önce açılmış olsun diye reklam açılışı yapmak yerine tramvayı ciddi anlamda açmak gerekiyor. Ana arterlerde yaşanan trafik çilesi artık bitsin. Konak Tramvayı, sağlıklı ve doğru bir şekilde hizmete açılsın. Tramvayın İzmir'e hak ettiği şekilde kazandırılmasını ve daha önce yaşanan kazalardan ders alınmasını istiyoruz. Aynı üzücü olayları Konak'ta yaşamak istemiyoruz. Karşıyaka'daki Tramvayı, Vapur İskelesi'nden sonra bir apartman dibine dayanması kaynakların verimli harcanmaması anlamına geliyor. Karşıyaka Tramvayı'nın, Alaybey Tersanesi'nin önünden İZBAN'a bağlanması kentimiz için kazanım olacaktır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilal Doğan Ak Parti Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title