Haberler

Diyarbakrı Hdp'li Beştaş Cizre Emniyet Müdürü Görevden Alınmalı

Hdp'li Beştaş: Cizre Emniyet Müdürü görevden alınmalı HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan olayların ardından İlçe Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını istedi.

Hdp'li Beştaş: Cizre Emniyet Müdürü görevden alınmalı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan olayların ardından İlçe Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını istedi. Diyarbakır'da bir araya gelen 32 sivil toplum örgütü Şırnak Valisi, Cizre Emniyet Müdürü ve Kaymakam'ı istifaya davet etti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan olayları değerlendirdi. Savcının öldürülen Nihat Kazanhan'ın otopsi raporunu avukatlara vermemesini eleştiren Beştaş, emniyet balistik raporunda cismin bir av tüfeğinden çıktığının belirlendiğini belirterek, "90'lı yıllarda da yapılan saldırı, cinayet ve katliamlarda genellikle bizim önümüze şu konulurdu. Bu silahlar envanterimizde kayıtlı değil. Bunlar TSK'ya ait değil bizimle ilgisi yok diye faili meçhul olarak kaydedebilir ve bulunmazdı. Nihat Kazanhanı'ı kim vurdu, bu otopsi raporunu vermeme gerekçesi nedir? 24 saat sonra otopsi raporu verilmediği halde av tüfeği tespitini, balistik raporu sebebiyle açıklamışlardır. Biz bu belgeye itibar etmiyoruz" dedi.

"CİZRE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALI"

Cizre'ye Hırand Dink cinayetinde adı gecen Engin Demir'i atamasına tepki gösteren Beştaş, "Çözüm sürecinin devamından yana olduğunu söyleyen hükümet derhal Emniyet Müdürünü görevden almalıdır. İçişleri Bakanı bu kadar çocuğun öldürüldüğü ve faillerinin gizlendiği bir ortamda artık o koltukta oturmamalı. Ayrıca Cizre'ye doğrudan İmralı'dan mesaj götürüldüğü bir günde bunların yaşanması tesadüf olduğunu hiç kimse iddia edemez" diye konuştu.

32 STK'DAN İSTİFA ÇAĞRISI

Bu arada Diyarbakır'da bir araya gelen aralarında HDP, DBP ile 32 sivil toplum örgütü temsilcisinin bulunduğu grup DTK önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Cengiz Günay, Cizre'de yaşananları ve son bir ayda 6 çocuğun öldürülmesi olaylarının çözüm sürecini sabote etmek ve sonlandırma amaçlı olduğunu söyledi.

Nihat Kazanhan'ın polis kurşunuyla öldürüldüğü iddia eden Günay, 'Özellikle DTK eş başkanlarının, Sayın Öcalan'ın Cizre'deki olayların durulması amacıyla verdiği mesajı Cizre halkına iletmelerinden iki saat sonra 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın polis kurşunu ile katledilmesini Öcalan'ın toplumsal barışın sağlanmasına yönelik mesajına provokatif bir cevap olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle Vali, Emniyet Müdürü ve Kaymakamı istifaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Meral Danış Beştaş Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

sedat:

sayın beştaş. cizre ilçe emniyet mdürü görevden alınmalı demişte. yeni atanan müdür cizreye geldimiki. geldiyse 3 günden fazla cizrede durdumuki. belkide çokiyi bir müdür daha görev yerine oturmayan biri için görevden alınsın denilmesi düşündürücü

0
0
yanıtYanıtla
gerçekçiMobil-ANDROID:

öyle bir duruma geldikki bu itler ne isterlerse yaptiyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title