Haberler

Diyarbakır'da "Özümüz Kardeşlik" İftarı

Yeni Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (YORSAM) ve merkezi Ankara'da bulunan Alternatif Politikalar Merkezi (APM) tarafından Diyarbakır'da "özümüz kardeşlik" temalı iftar programı düzenlendi.

YORSAM Başkan Vekili Doç. Dr. Yılmaz Demirhan, programda yaptığı konuşmada, kardeşlik adına atılacak her adımın destekçisi olacaklarını söyledi.

Demirhan, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da kurulu bulunan Alternatif Politikalar Merkezi, ' Diyarbakır'da kardeşlik temalı bir iftar programı yapalım' diye bize teklifte bulundu. Bizde YORSAM olarak tereddütsüz bir şekilde kabul ettik. Çünkü kardeşliği dair atılacak her adımın destekçisi olmak biliyoruz ki hem Hak hem de halk katında kıymetli bir davranıştır."

İstanbul'daki terör saldırısı

APM Başkanı Dr. Mahmut Koçak da konuşmasının başında İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör eyleminin ne ilk ne de son olacağını aktaran Koçak, "PKK terör örgütüne karşı etkin bir mücadelenin verildiği, Suriye ve Irak'taki iç savaşlarda yeni bir aşamaya girildiği bir dönemde Türkiye'ye yönelik terör dalgasının hız kesmeden devam ettiğini görüyoruz. İslam dünyası açısından çok özel, kutsal bir ayın içinden geçiyoruz. Birkaç gün sonra bayram. Fakat ne yazık ki bu bayram da şimdiden kana bulandı. İstanbul'da gerçekleştirilen terör eylemini lanetliyor, bu saldırıları gerçekleştirenleri ve arkasındaki failleri yüce yaradanın 'kahhar' sıfatıyla kahretmesini diliyorum. Başımız sağolsun." diye konuştu.

Terörle, Büyük Ortadoğu Projesi'nin hayata geçirilmeye çalışıldığını ileri süren Koçak, saldırılar karşısında yılmayacaklarını ve yıkılmayacaklarını aktardı.

Koçak, etnik ve mezhepsel fay hatlarının hedef alındığı bir ortamda en güçlü ve aynı zamanda en zayıf olunan noktanın kardeşlik olduğunu belirterek, "Bugün İslam dünyasının en büyük sorunu da bu değil mi? Kardeşlerimizle kaynaşmayı, yek vücut, tek yürek olmayı neden tam anlamayla beceremiyoruz. Ne oldu da biz kardeşlik ruhunu kaybettik. Oysa bizim en büyük gücümüz bu ruh değil miydi?" dedi.

"İnancımızın emrettiği gibi bir vücudun uzuvları, bir binanın tuğlaları gibi olmalıyız." diyen Koçak, şöyle devam etti:

"Kardeşlerimizin acılarını acımız, sevinçlerini sevincimiz bilmeliyiz. Kendimiz için istediğimizi mümin kardeşimiz içinde istemeliyiz. Bugün Diyarbakır'da birbirimize yeniden söz vermeliyiz. Ashabıkiramı örnek alarak, İslamın ve ecdadımızın onuruna uygun davranacağız. Haksızlıklara ve zulme arka çıkmayacağız. İnsan haklarını sonuna kadar koruyacağız. Mazlumun elinden tutacağız, dul, yetim ve kimsesizin hakkını gözeteceğiz. Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve mukaddesatımıza sahip çıkacağız."

Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, akademisyenler, Sur'daki terör olaylarından mağdur olan bazı aileler ve çeşitli kentlerden gelen 31 farklı sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Koçak Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title