Haberler

Diyarbakır'da Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Diyarbakırlı siyasetçi, iş adamı, akademisyen ve STK'lar, kentin ekonomik vizyonunun belirlenmesi konusunu masaya yatırdı.

Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu 26 Ekim 2013'te Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yapacağı toplantı için hazırlıklara devam ediyor.

Doçent Doktor Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun moderatörlüğü ve Forum Başkanı Hüseyin Cengiz'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu toplansına, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, Ak Parti Ekonomi İşleri ve Forum Başkan Yardımcısı M. Fatih Kayhan, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, GÜNSİAD, DİSİAD, DOSİAD, OSGİAD, MÜSİAD, DİGİAD, Eczacılar Odası, TÜMSİAD, Doğu Mermerciler, DİGİKAD, DİKAD, Mahalli İdareler, GÜNGİAD, TÜRKONFED, DİSB gibi STK'ların temsilcileri katıldı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ OLUMLU HAVASINI EKONOMİK ALANDA DA GÖSTERDİ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, çözüm süreci ile birlikte bölgeye hakim olan olumlu havanın ekonomik alanda da kendini göstermesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek, "26 Ekim'de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş Beyin başkanlığında ilimizde yapılacak Kent Ekonomileri Forumuna STK'ların sunacakları katkı, alacakları karar ilimiz ekonomisinin şekillenmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Hükumetimizin Diyarbakır'a yaptığı yıllık yüz milyonlarca dolarlık yatırımlar kent ekonomisini şahlandıracağı gibi halkımızı da güçlendirecektir. Bu da katılımcı demokrasinin en müşahhas örneğidir" dedi.

"DİYARBAKIR'A YARARLI OLACAKTIR"

Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, göreve geldikleri günden itibaren oda olarak oluşturdukları Kent İş Konseyi ile görüş çeşitliliğini yakaladıklarını ve bu anlamda AK Parti'nin başlatmış olduğu çalışmaya katkı sunacaklarını belirtti. Sayar, Diyarbakır için çok gerekli olan bu çalışmaların çok yararlı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

TOPLANTI HÜKUMET YATIRIMLARINA YÖN VERECEK

Diğer konuşmacılar da süreçle beraber Numan Kurtulmuş başkanlığında yapılacak olan Diyarbakır toplantısının bölgeye olumlu katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade ettiler. Forum sonunda çıkacak ortak raporun Diyarbakır'da yapılacak merkezi hükumet yatırımlarına yön vermesinin gerekliliğini ifade edildi. Ayrıca, Demokratikleşme Paketi ile sağlanan rahatlamanın ilerde daha da gelişeceğine inandıklarını vurgu yapıldı.

BAŞBAKAN ÇOK ÖNEMSİYOR

Bu toplantının bugüne kadar yapılan 5. toplantı olduğunu hatırlatan Kent Ekonomileri Forumu Başkanı Hüseyin Cengiz de, "Bu gün genişletilmiş bir toplantı yaptık. STK'lar 26 Ekim 2013'te yapılacak olan Kent Ekonomileri Forumuna kentin vizyoner projelerle yarışması gerekiyor. Bunu kentin dinamikleri olan saygıdeğer katılımcılardan bekliyoruz. Sayın başbakanımız bu çalışmaya çok önem veriyor. Bu çalışma Diyarbakır toplantısı sonunda hazırlanacak olan rapor ve sonuç bildirgesi ile Sayın başbakanımıza takdim edilecek" dedi.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title