Haberler

Diyarbakır'da "İnovasyon Üzerine Konuşmalar" Konferansı

Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) Diyarbakır Şubesince "İnovasyon Üzerine Konuşmalar" konulu konferans düzenlendi.

Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) Diyarbakır Şubesince "İnovasyon Üzerine Konuşmalar" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, DÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hamit Kavak, DÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, DÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Şimşek, MMG Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen, MMG Genel İstişare Kurulu Başkanı Osman Arı, MMG Genel Sekreter Mehmet Coşkun, Eski YÖK üyesi Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, MMG Diyarbakır Şube Başkanı Yusuf Çelebi, mimar ve mühendisler ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay, yaptığı konuşmada yaşamanın bir problem çözme süreci olduğunu söyledi.

Felsefeci Karl Popper'ın bütün karmaşık problemlerin basit ve kestirme bir çözümü olduğunu ve o çözümün yanlış olduğunu ifade ettiğini belirterek, "İnsana özgü yaşamaya 'hayat' deniliyor. Hayat dahi bir problem çözme sürecidir." dedi.

"İnovasyon" kavramının "rekabet" sözcüğü ile kullanıldığını aktaran Günay, şöyle devam etti:

"İnovasyon, içeriği sürekli değişen bir terim. İnovasyon ile rekabet sözcüğünü de sıkça kullanırız. Rekabet ortamı, çatışmaya ve beraberinde çeşitli zararlı sonuçlara yol açabilen bir ortamdır. Rekabet gücünü açıklarken inovasyon kapasitesinden bahsetmek zorundayız. Çünkü günümüzde bir ülkenin gücü inovasyon ile görünür olmuştur. İş hayatında başarılı olabilmek için farklılaşmak gerekir. Farklılaşma sizi diğerlerinden ayırır. Farkları tolere değil, teşvik etmeliyiz. Yanlış yapmak takdir görmelidir."

MMG Diyarbakır Şube Başkanı Çelebi de gelişmiş ülkelerin yatırım alanları ve eğitim politikaları incelendiğinde katma değeri yüksek bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarından süzülenin bilgi olduğunu ifade etti.

"Bugün bilginin ticarileşmesinin yani katma değeri yüksek ürün veya hizmete dönüşmesinin bilinen en önemli yolu inovasyondur." diyen Çelebi, şöyle konuştu:

"Meslektaşlarımıza, genç mimar-mühendisler ile adaylarına fırsatlara erişme, kendileri için kaynak oluşturma, yenilikçilik, risk alma, toplumsal değişim oluşturma konularında temel becerileri kazanmaları için bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin artırılması, 'girişimcilik ve inovasyon' konusunda bilgi, beceri ve kapasitelerinin artırılması, ilgili paydaş kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon sağlayarak sektörde yeni inovatif girişimleri ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz."

DÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Toprak da bölge ve dünya için mühendislik alanında önemli rol oynayan El Cezeri'nin hayatının okunması ve projelerinin üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

MMG Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen ve MMG Genel İstişare Kurulu Başkanı Osman Arı da konferansta birer konuşma yaptı.

MMG Diyarbakır Şube Başkanı Yusuf Çelebi, etkinliğe katılımından dolayı Prof. Dr. Durmuş Günay'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Çelebi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title